om Los Angeles Kings

om Los Angeles Kings

Los Angeles Kings var en del av den första gruppen av NHL expansion team 1967-68. De var en av sex nya team och Kings hade det tuffa jobbet att försöka införa sporten ishockey till soliga södra Kalifornien. Även fläktar kan ha varit långsamma med att komma runt, hockey är nu en del av de sporter landskapet i Los Angeles

Historia

Kings ägdes av Jack Kent Cooke, en förskjuten kanadensare som hoppade på möjligheten att betala $ 2 miljoner euro för sin egen franchise i Los Angeles. En teatralisk ledare, bar hans team gula och lila uniformer med en krona på tröjan. Cooke sade dock den lila var faktiskt en färg som kallas "Forum Blue" och det var samma färger som hans basketlag, Lakers, bar. Kings var inte ett mycket duktiga lag i de tidiga åren, men de var underhållande. Spelare som Eddie "The Jet" Joyal, Bill "Cowboy" Flett och Eddie "The Entertainer" Shack förde fans till Forum i Inglewood, Kalifornien för hög poäng spel som brukar hamnade i nederlag.
Teamet började vända i mitten av 1970-talet med ankomsten av Marcel Dionne. Den diminutiva centrum var en av de mest produktiva målskyttar i NHL och han blev ännu farligare med ankomsten av linemates Dave Taylor och Charlie sjuda. Trion bildade Kings "hög scoring" Triple Crown "linje och gav Kings huvuddelen av sin gärning. När de tryckte den dominerande Boston Bruins till sju matcher i sin 1976 playoff-serien stod det klart att Kings hade kommit som ett lag som inte längre kunde ta lätt på.
Den största flytta i serien historia var förvärvet av Wayne Gretzky från Edmonton Oilers före 1988-1989 säsongen. Gretzky var det största namnet i sporten och många bedömare krediterat honom med att vara den bästa spelaren någonsin. Han hade varit den dominerande målskytt i spelet med Oilers och fortsatte sin produktivitet med Kings. Los Angeles skulle slå Edmonton i slutspelet 1989 och skulle marschera hela vägen till Stanley Cup-finalen 1993 innan han förlorade en fem-spel serien till Montreal Canadiens.
The Kings har inte kommit tillbaka till Stanley Cup-finalen igen, från 2009. De skulle ha en höjdpunkt 2000-01, när de tog på och slå kraftigt gynnade Detroit Red Wings i sex matcher. Dock skulle de förlora mot Colorado Avalanche i sju matcher i nästa omgång.

Bra spelare

Wayne Gretzky andades liv i en kämpande franchise när han köptes 1989. Marcel Dionne kombination scoring skicklighet med fart och nåd och var en av de mest tränger glädjande spelare i spelet. Rogatien Vachon var en toppnivå målvakt för många säsonger. Dave Taylor var en skicklig målskytt som behövde bara några meter utrymme för att pressa bort hans noggranna skott. Charlie Simmer hade en av de mest kraftfulla skott i ligan. Rob Blake var nog den bästa all-round back i laget historia. Luc Robitaille var den högsta poäng vänstern i NHL-historien efter hans produktiva karriär med kungarna.

Stora ögonblicken

År 1993 åtnjöt Kings en stor lek springa. The Kings övermannade Calgary Flames i första ronden innan de slog Vancouver Canucks i sex matcher i den andra omgången. Kings förväntades gå ner lätt när de möttes Toronto Maple Leafs i semifinal. Kings släpade i serien tre spel till två innan den sjätte matchen i Los Angeles. Maple Leafs skickas det spelet till övertid, men Kings vann den när Wayne Gretzky gjorde mål i den extra session för att ens serien. Gretzky ledde Kings 5-4 sjunde-spel vinna när han gjorde tre mål och la en assist.

Miracle on Manchester

1982 säsongen såg Kings göra slutspelet men dra den kraftfulla Edmonton Oilers i den första runda. Eftersom Oilers hade Wayne Gretzky, Mark Messier, Glenn Anderson och Paul Coffey, var det väntat Kings skulle gå ner lätt. Med serien bundna 1-1, möttes lagen i Los Angeles för tredje spelet. Kungarna var utanför sitt spel och hamnade avslutande 5-0 efter två perioder. De var öppet hånat av Oilers under den andra perioden-paus. Backen Jay Wells sätta Kings på resultattavlan med ett mål tidigt i den tredje perioden. Ett mål av kung fram Doug Smith följde och när Smörjare backen Randy Gregg misstag sätta Charlie Simmer skott in i mål var Kings fans rytande som underskottet hade skurits till 5-3. Jay Hardy skulle sända trängs i en ytterligare frenesi med en snabb handled skott som gjorde det 5-4. Ryan Bozek avslutade sedan comeback med ett mål i sista sekund som skickade spelet till övertid. I den extra session tog Daryl Evans ett hårt skott efter en faceoff vinna som gav Kings den 6-5 seger.
Att segern sporrade Kings till en seger i den femte matchen. Det anses vara en av de största playoff upprör genom tiderna.

Potentiella

The Kings blev en av de viktigaste lagen i ligan efter att de förvärvat Wayne Gretzky. Fram till hans ankomst hade hockey i stort sett ignorerats inom icke traditionella hockey marknader, men fansen flockades för att se honom spela i Los Angeles och när laget var på väg. Även efter att han lämnat förblev Kings en livskraftig oavgjort. Särspel framträdanden har varit få och långt mellan de senaste åren, men alla tecken pekar mot förbättring och Los Angeles verkar vara på rätt spår när laget stänger ute det första decenniet av det nya seklet.


Relaterade artiklar


hur man kör en Zamboni för NHL-spel
hur man kan njuta av NFL slutspelet som en icke-fotbollsälskare
hur man kan se en SBA spel
hur man passerar likt Chris Paul
hur du utför WWE superstar bergets "folkets armbåge"
hur du väljer Super Bowl vinnare efter spelen Conference Championship
domaren handsignaler i fotboll
hur man bestämmer hur stor av ett runt utövande ett proffs brottare är
hur man får hohokam parkera info våren utbildning
hur man bakluckan på en konferens sydöstra fotbollsmatch