flickor volleyboll historia

flickor volleyboll historia

Uppfanns 1895 i Holyoke, Massachusetts, USA, av William G. Morgan, var volleyboll först skapades för att hjälpa till att hålla medelålders män i form. Sporten är nu en av de mest populära sporterna bland flickor och kvinnor, som idrottare delta i statliga turneringar, NCAA Division I nationella tävlingar mästerskap och även olympiska sommarspelen. Enligt athleticscholarships. net, mer än 46 miljoner människor spelar volleyboll i USA

Tidig rötter

Sporten började sprida sig i U. S. när både gymnasieskolor och högskolor antagit för sina program. Volleyboll blev hösten sporten val för flickor, enligt sportsknowhow. com. År 1907 volleyboll presenterades på lekplatsen Amerikas konvention som en av landets mest populära sporter, enligt hållfasthet och-power-för-volleyball. com. 1928, var en föregångare till USA Volleyboll, USA Volleybollförbundet, bildas.

Going hela världen

Sporten var redan spelar runt om i världen efter andra världskriget tack vare U. S. missionärer som tog spelet till platser som Kina och Europa, enligt sportsknowhow. com. Den första amerikanska kvinnliga volleyboll nationella mästerskap spelades 1949, 54 år efter att kvinnorna började tävla i spelet. Den första VM för kvinnor kom 1952 i Moskva, Ryssland. Kvinnors volleyboll gick den olympiska scenen 1964, samma år herrarnas match gick den olympiska schemat.

Särskild utbildning

År 1975 började US Women's National Team en året-runt bildning som en feeder program för nationella och olympiska team, enligt athleticscholarships. netto. För första gången, unga flickor att ha möjlighet att träna året runt med de bästa volleybollspelare i nationen. Detta skedde två år innan männen började sitt eget program.

Slå Campus

Det tog NCAA mer än 30 år att haka på populariteten av flickorna volleyboll. År 1981 det styrande organet för college sport ställt sin första nationella mästerskap, en turnering, som vanns av University of Southern California, enligt NCAA. com. Sporten utseende gav flickor möjlighet att förvärva stipendier så att de kunde fortsätta att spela som de förtjänat en utbildning.

På stranden

Enligt sportsknowhow. com började beachvolley fånga på under 1940-talet i Kalifornien, men blev inte organiserat förrän på 1960-talet. År 1986 gav bildandet av ett kvinnligt volleyboll förening college spelare en professionell utlopp för sin talang. Den första kvinnliga VM för beachvolleyboll hölls år 1993, och de var till som en demonstration sport i OS 1996.


Relaterade artiklar


hur man värma upp för en skada gratis golfrunda
hur man får spelet slitna NBA tröjor
historia av Honda Dirtbike
hur man gör John Cena ingång
historia White Sox tröjor
hur man gör en scen som Randy Moss
hur man köper biljetter från en biljett mäklare
hur man förstår NIT val turnering team
hur man skapar en Bret kostym Hitman hart
Hur får man en buckla ur en softball slagträ