Domaren grunderna

Domaren grunderna

En domare är ett spel tjänsteman med ansvar för efterlevnaden av reglerna under en atletisk tävling. Han gör det rättvist under tävlingen och av dess utgång, och skyddar också säkerheten för deltagarna i spelet på planen

Identification

Olika sporter användning olika beteckningar för att ange sitt spel tjänstemän, men fotboll, fotboll, ishockey, basket och volleyboll är bland dem som använder termen "domaren". Det finns sju domare i en fotbollsmatch, och de är namngivna enligt deras position på fältet. Den fotboll tjänstemän omfatta baksidan domaren, linje domare, linjemannen huvud, fält domare, sida domare och domare. Besättningen chef på varje NFL besättningen är utsedd till domare.

Typer

Fotboll använder antingen två eller tre domare, beroende på vilket system som är på plats. Ett två personers besättning aktier har lika stort ansvar med en på varje sida av fältet, medan tre personer besättning har en ledande tjänsteman, centrum domare och två assisterande domare som körs åskådarplats. Basket besättningar innehålla antingen två eller tre domare som delar ansvaret jämnt. Volleyboll besättningar har ett nät domaren och en assistent.

Funktion

Domare ringa straff och fouls att hålla spelarna från att tillfoga varandra eller från att få fördel på grund av överträdelser av reglerna. De regel också på scoring spelar, samtal bisyssla och problem med spelet klockan. När spelet börjar kontrollerar domaren verksamheten på fältet eller domstol och se till att rättvisa uppnås.


Relaterade artiklar


boxning instruktioner hand wrap
hur du anger årliga ritningen superbowl biljett
NFL tre strejk regler
hur du anpassar din egen singlet
hur man spelar tennis som Serena Williams
NFL ot regler
hur man skaka pompoms
MotoGP regler
Hur du ser på en boxningsmatch på pay per view
hur man undviker folksamlingar på den nya Yankee Stadium