NASCAR bil regler

NASCAR bil regler

NASCAR är den största och mest kända auto-racing organisationen i världen. NASCAR är värd ett antal "stock car" raser, vilket innebär att bilarna alla måste passa samma kriterier som dikteras av NASCAR regler och föreskrifter. Logiken är att föraren ska vinna loppet på grund av skicklighet och inte på grund av en överlägsen bil, så alla fordon är tänkta att vara samma design. Ett antal regler finns på plats för att åstadkomma detta.

Carburetors

NASCAR fordon tillåts inte att använda ett system bränsleinsprutning och måste istället använda traditionella förgasare i sina motorer. Moderna kommersiella fordon använda bränsle spridare som styrs av datorn för att maximera bränsleeffektiviteten och motorns prestanda men datorsystem är mycket svårare att reglera, så NASCAR kräver äldre förgasarmotorer system skall användas i alla racing fordon. Förgasare kan också ge en motor mer effekt, som är användbar på tävlingsbanan.

Tredelad Match

Om ett bilföretag skapar en NASCAR fordon baseras bort av en gata modell som Ford har gjort tidigare med Oxen, skall tre stycken i bilen vara identisk mellan gatan versionen och NASCAR-modellen. NASCAR kräver motorhuven, taket och stammen toppen vara samma design på tävlingsbilen som på konsumenten fordonet. Eftersom de flesta i den andra bilen komponenter måste ändras för att passa NASCAR specifikationer, det säkerställer åtminstone en likhet mellan en gata modell och NASCAR motsvarighet och förhindrar bilföretag producera bilar NASCAR modell baserad bort av konsumenten modeller bara till namnet.

Mått

Alla NASCAR fordon måste ha samma storlek och dimensioner. Dessa standarder har ändrats genom åren för att förbättra prestanda och för att ge mer säkerhetsfunktioner för föraren i händelse av en kollision. Den "Morgondagens bil" design som används på NASCAR Sprint Cup-serien är 206 inches lång, 78,5 inches bred och 53 inches hög. Den väger 3. 450 u00A3. Dessa mått antogs efter kraschen död föraren Dale Earnhardt Sr och de la 4 inches i bredd och ca 2 inches av höjd till den senaste design. Bensintanken sänktes från 22 liter till 17,5 liter.


Relaterade artiklar


hur vi ska förstå NIT turneringen
Hur gör NFL så mycket pengar?
hur man njuta av en Cincinnati Bengals spel
hur man får spelet slitna MLB tröjor
NFL regler om spel deltagarlistan
hur man kan förutspå en NFL utkast byst
var finns de bästa platserna på en fotbollsstadion?
Hur får man en NASCAR grop pass
hur man blir en professionell skridskoåkaren
NASCAR Nextel regler