NBA enhetliga regler

NBA enhetliga regler

Drömde upp av en lärare vid namn James Naismith, dök basket först 1891. När Naismith instruerade eleverna att slänga en fotboll i en persika korg, hade hans spel bara 13 regler. Mer än ett sekel senare, har hans brainstorma blivit en enormt framgångsrik industri, och den officiella NBA regelbok för 2009 och 2010 års säsong är 62 sidor lång. Den styr allt från vad spelare kan säga till vad de kan bära.

Aktiva spelare

Samtliga spelare enhetligt måste vara klädd med sina skjortor stoppade i. Bara en spelares skor kan innehålla kommersiella (icke-NBA) gradbeteckningar. Varje spelare måste bära en tröja med en enfärgad nummer på framsidan och baksidan. Antalet färg måste kontrast med den i tröjan. De siffror, själva måste vara minst tre fjärdedelar av en tum brett och sex inches tall. Varje spelares efternamn skall finnas på baksidan av hans tröja, och bokstäverna skall stå inte mindre än två inches tall. Utom vid enstaka tillfällen, bär hemmalaget ljusa tröjor och bortalaget bär mörka tröjor.

Icke Aktiva spelare

NBA-spelaren klädkod, postat på NBA. com i oktober 2005, innehåller särskilda regler för spelare som inte deltar i ett spel. Om en spelare är närvarande vid, men som inte spelar i, ett spel, måste han bära en sport kappa och snygga skor. Spelare måste bära business casual klädsel (klänning skjorta, klänning eller byxor khakis och snygga skor) när de deltar i någon NBA verksamhet. Om inte klädd i ett team uppvärmning outfit måste spelare följa denna regel när man lämnar en NBA arena också. Särskilda team händelser utgör ett undantag från denna policy, eftersom de kanske behöver spelare att bära något annat än business casual i marknadsförings-eller säkerhetsskäl. Shorts,, kedjor medaljonger, hängen, är ärmlösa tröjor och solglasögon inomhus inte tillåtet under några omständigheter. Spelare får endast använda hörlurar på laget transport eller i teamet omklädningsrummet. Om det inte särskilt lämpligt att teamet eller situation, T-shirts, är sport kläder och huvudbonader inte tillåtet.

Coaches

Varje tränare och assisterande tränare är närvarande vid ett spel måste ha antingen en kavaj eller en sport päls.


Relaterade artiklar


Vad betyder en röd flagga i NASCAR?
hur man kan kasta en stor NFL playoff parti
hur handikapp greyhound att kämpa på banan
hur man får biljetter till mn State High School pojkar hockey turnering
hur man får hohokam parkera info våren utbildning
specifikationer för en trampolin
NFL out of bounds regler
hur man beräknar NFL qb betyg
Pro Baseball regler
om New York Islanders