f1 motor specifikationer

f1 motor specifikationer

Även Formel 1 är en serie som föder innovation, är detta inte fallet när det gäller motorutveckling. Under 2006 har serien genomfört en frysa motorutveckling som begränsar ändras till en bilens motor till ett mycket begränsat antal punkter som rör tillförlitlighet. Som helhet är Formula 1 team begränsade i fråga om hur mycket innovation man kan sätta in sina egna motorer eller motorer som tillhandahålls av en teknisk partner.

Strömkällor

Formel 1 reglerna kräver att alla kraftverk är 2. 4-liters, fyrtaktsmotorer med åtta ventiler arrangerade i en 90-graders V-layout. Den högsta varvtal av vevaxeln är 18. 000 varv per minut. Motorer är sugmotorer utan användning av kompressorer. Den enda andra former av framdrivning tillåts är en Kinetic Energy Recovery System, som tar bortkastad energi som skapas under processen av bromssystem och omvandlar det till hästkrafter. Ett system tillåter föraren att få en "boost" från KERS varje varv genom att aktivera en knapp på ratten. KERS har en maximal effekt på 60 kW och en förare kan använda upp till 400kJ av uppsving i ett varv.

Mått

Den minsta vikt för ett Formel 1-motor i 2010 års säsong var 95 kg. Motorns tyngdpunkt måste vara minst 165 mm ovanför referensplanet, vilket är den linje på vilken undersida på bilen sitter, medan mittlinjen av vevaxeln måste vara mindre än 58 mm över referenspunkten rutan. Longitudinell och lateral tyngdpunkt i motorn också måste inom 50 mm den geometriska mittpunkten av motorn. Cylinderloppet diameter kan inte överstiga 98 mm och cylindrarna måste 106,5 mm från varandra med variation på 0,2 mm.

Throttle

Den enda typ av spjällhus mekanism tillåtet i Formel 1 är en enda, monterad chassi fotpedal . Lag är inte tillåtet att modifiera fotpedalen på något sätt som skulle möjliggöra en föraren för att identifiera specifika punkter i gasreglaget. Urtag eller åsar kunde hjälpa förarna att hitta rätt gasreglaget positioner att kontrollera hastigheten närmar hörn. Ställning på gasen när den inte är deprimerad eller helt intryckt måste motsvara motorn när den går på tomgång eller högst öppet läge.

Material

vevhus och topplock är gjorda av antingen gjutna eller smitt aluminium legeringar. Järn-legeringar krävs för olika motordelar, inklusive vevaxlar, kamaxlar och stift kolv. Kolvar måste göras från vissa typer av aluminiumlegeringar. Lag har val att göra vevstakar från antingen järn eller titanlegeringar.


Relaterade artiklar


hur du njuta basket
Domaren fakta
Fakta om Citizens Bank Park
NFL Utslagsfrågan reglerna
hur man kan förstå marschen format galenskap turnering
hur man brottas som John Cena
hur man får specialerbjudanden, biljettinformation, rabatter och nyheter från Los Angeles Dodgers
hur man njuta av en NASCAR loppet på Indianapolis Raceway Park
hur man köper en röd hatt sox ram
hur förklarar hockey till barn