vad är en takt bil?

vad är en takt bil?

Den energi och fart ut på bilspel evenemang drar publik över hela USA, särskilt under Indy 500 och evenemang NASCAR. Dessa händelser uppvisar inte bara bilar avsedda för hastighet, men även bilar takt, tänkt att främja säkerhet

Funktion

Pace bilar eller bilar säkerhet, används i professionella racerbil händelse. De satte en viss hastighet för bilar bakom att följa. I början av loppet, hjälper de bilar ur en pole position och in i ett racing formation. När kraschar inträffar eller ras marskalkar finns på tävlingsbanan, tempo bilar hålla racing fordon från att nå farligt höga hastigheter.

Identifiering

Pace bilar uppfyller samma säkerhet specifikationer som racerbilar, såsom fyrgradig racing selar. Dessa specifikationer variera beroende på evenemang (NASCAR i motsats till Indy 500, till exempel). De blinkande lampor placerade på toppen av bilen, ungefär som de som finns på polisbilar, också identifiera takt bilar. Dessa lampor ersättas flaggor, som tidigare användes för att ange takten bilen.

Typer

Den typ av bil som används som pace car beror på händelsen. Den 2010 Chevy Camaro, till exempel, var den officiella pace car för 2010 Daytona 500. Sedan 1996 har Mercedes-Benz levereras takten bilar för Formula One lopp, enligt den officiella Formel 1 webbplats. Alla dessa bilar körs av skickliga racingförare, eftersom de är i huvudsak former av racerbilar själva, men oftast med mindre kraftfulla motorer och tyngre ramar.


Relaterade artiklar


historien om Roberto Clemente
Vad är ett gyro boll?
om NFL regler för stödberättigande
hur man kan slå spridningen i NFL
hur man slår från en fara som Vijay Singh
hur man läser en vinthund program
hur man ska möta kvinnorna i NASCAR
hur man startar en professionell boxning karriär
vad är ett wild card fotbollsmatch?
hur man köper Arizona Diamondbacks biljetter