vad man ska förvänta sig av en tjurfäktning i Mexiko?

vad man ska förvänta sig av en tjurfäktning i Mexiko?

Tjurfäktning i Mexiko har varit en av de mest populära sporterna i landet under de senaste 400 åren. Tjurfäktning i Mexiko är också känd som "Fiesta brava", och lockar tusentals åskådare varje år. Den största tjurfäktning ringen i världen är Plaza Mexico i Mexico City, som rymmer 40. 000 personer

första scen

I Corrida, eller första stadiet, hörs en trumpet och tjur går in i ringen. Tjurfäktaren eller matador, använder ett stort lila och gul cape att locka tjuren. Tjuren visar sin snabbhet och styrka genom att ta på matador. Monterade ryttare stick tjuren i nacken med långa lansar för att försvaga tjuren.

Andra etappen

Men kallade banderilleros försöka hålla tjuren med pilar i syfte att trötta djuret ut. Denna etapp är känt som La Suerte de Banderillas.

Final Stage

matador kommer att använda en röd cape att håna tjuren och undvika avgiften. Han kommer att leda tjuren i mitten av ringen där han kommer stack sitt svärd i tjurens nacke och döda den. Den matador kan få en trofé beroende på hans artisteri, mod och skicklighet i strid.


Relaterade artiklar


reglerna i Champions League drar
hur man kan satsa exactas på hund låtar
hur de ska följa hästkapplöpning bloggar
hur man köper Philadelphia Phillies biljetter online
hur du kontaktar TicketMaster
NFL replay utmaning regler
fakta om den engelska fotbollsklubben
Hur du ser en Triple Crown lopp på nätet
vad är en bår match?
hur man får ett billigt flyg till NHL-matcher