Montana älgjakt guide

Montana älgjakt guide

Med en vikt som överstiger 1. 000 pounds och en distinkt och majestätiska rack av horn, har den amerikanska älgtjur stått överst på önskelistan för många en storviltjägare. Montana är en utmärkt destination för jägare på jakt efter det stora priset. Har dock Montana mer än 147. 000 kvadrat miles av mark och en varierad topografi. Den har också en förvirrande mix av egna spel landar, nationella skogar och stora delar av otämjda vildmark. Således står jägaren söker älg i USA "fjärde största staten en stel, men givande, utmaning.

Läs delstaten

Precisera den region du vill jaga. Montana har två distinkta och mycket olika naturliga regioner: Great Plains och Klippiga bergen. Älg sortiment året runt i de flesta av Montana, med en befolkning tillsatta under våren och försommaren. Både båge och gevär säsonger i början av hösten. The Great Plains region funktioner stora odlingar och rancher. Många privata rancher lager skyddade hjordar av älg och kör jagar. Den vildare regionerna i Klippiga bergen finns i den västra delen av staten. Bergskedjor erbjuder en spektakulär miljö i dalar och åsar, med massor av timmer mark för att ge täckning för rikliga älg.

Starta i sydvästra

I den sydvästra hörnet av staten är ett stort landområde märkt i många jakt-kartor som "Region 3. " Här hittar du stora hjordar av älg i den bergiga skogen varierar söder om Bozeman och nära Dillon. Mer än 50 procent av Montana älg skörden kommer från denna region. Mer än 50. 000 observationer av älg rapporterades i området under 2007. Beaverhead-Deerlodge National Forest erbjuder bästa jaktmarker förvaltas av National Fish, Djur och parkförvaltningen så, innan man påbörjar en jakt, men du vill kontrollera om regelverk och markerade jaktmarker. Andra jakt platser i den här regionen inkluderar den västra delen av Yellowstone National Park, Red Rock Lakes National Wildlife Refuge och Great Kohrs Ranch nära Deer Lodge Gates of the Mountain viltreservat.

älgjakt i norra

den norr centrala delen av staten erbjuder några goda jaktmöjligheter. Öster om Great Falls ligger vildmarken prime för jakt. Området har också några spel konserver. McLean och Brinkman spel konserver norr om Great Falls. Väst är Sun River Game Bevara och Öron Mountain Wildlife Management området. Även om regionen är inte lika populär som den södra områdena är vildmark varierad och besättningar tycks rikliga nog. Som med alla regioner i Montana, kommer du vill kontrollera lokala landkartor och förordningar jakt för att du är på jakt lagligt och säkert.

Östra Montana Spots

Med inte så många älg eller som många jägare, erbjuder östra Montana fortfarande några utmärkta jakt möjligheter. På slätterna en gång kontrolleras av Crow och Cheyenne stammar och där Custer gjorde sin sista strid, hittar du några bördiga jaktmarker. Det bästa är här kanske en privat jaktmark. Det finns också några besättningar som kör strax norr om Billings.

Förbereda och planera

Välj din plats och jaktcamp noggrant. Det finns många kvalificerade Outfitters och guider i Montana. Jaktresa varaktigheter kan mellan 6 och 8 dagar med kostnader upp till $ 4. 500. Kontrollera om extra avgifter som dressing din döda, kostnad per jägare och andra pålagor som kan bysten din budget. Mest av allt, gå där älgen är mest sannolikt att intervallet. Kontroll befolkning och jakt kartor kommer inte garantera en lyckad jakt, men som någon bra jägare vet, att de rätta förberedelserna kommer att gå en lång väg att uppfylla dina mål och gör ett bra minne.


Relaterade artiklar


hur man fiskar efter lax i Oregon
flätad fiskelina vs mono
hur man bygger en pingpong bord
jägare säkerhetsutbildning
hur no-batteri ficklampor arbete
Du kan dyka om du har rör i öronen?
om fyrhjulingar
hur reparera en vattenpump på en 200 johnson båtmotor
hur Fletch pil lameller i bågskytte
hur man skaffar ett förarbevis i Ontario