är en Gjutjärnsgryta en holländsk ugn?

är en Gjutjärnsgryta en holländsk ugn?

Även om både form-och gryträtter och holländska ugnar är djupa krukor med lock, de två är inte samma. Vissa företag på marknaden gjutjärn bakning grytor som kök holländska ugnar, men i allmänhet dessa saknar de utmärkande dragen hos de traditionella holländska ugnen. Holländska ugnar är konstruerade för utomhusbruk med en brand eller kol som värmekälla

Gryta Design

En gryta är en gryta, vanligtvis med en rundad lock. Grytor kan vara tillverkade av gjutjärn, Pyrex, lergods eller keramiska material.

Gryta Använder

En gryta används främst till bakning i ett kök ugn. Den är inte avsedd för utomhusbruk eller för matlagning över öppen eld.

Nederländska Ugnar

holländska ugnar är gjutjärn eller lergods. De har ett lock med ett upphöjt i läppen för att hålla kol och tre ben att låta dem sitta över en eld eller kol.

Dutch Oven Använder

holländska ugnar används vanligtvis för matlagning grytor och bakning. För bakning, är en holländsk ugn placeras ovanför träkol och mer kol placeras i locket.

Historia

holländska ugnar användes för läger matlagning under frihetskriget. Nybyggare används holländska ugnar för matlagning i spisar under större delen av 1800-talet.

Nederländska Ugnar Idag

Utformningen av holländsk ugn har förändrats mycket lite under årens lopp. Holländska ugnar fortsätter att vara populär som camping kokkärl idag på grund av sin mångsidighet och användbarhet.


Relaterade artiklar


hur du tar bort marina bottenfärg
hur man skapar en snabb eld
hängmatta instruktioner
hur man gör kasta kulor
paintball pistol faq
hjort mat tomt tips
historien om kajaken
hur man bestämma var att placera de extra Fielder i slow-pitch softball
om tvättbjörn jakt leveranser
pflueger historia