det bästa sättet att måla en trä lockbete

det bästa sättet att måla en trä lockbete

Målning av trä lockar tillåter individualisering och kundanpassning av lockbetet. Individer med stadig hand och tålamod kan skapa en intressant och skräddarsydda lockbete för att använda för fritid och fiske tävlingar

typer av färg och Slutför

Två typer av färg fungerar bra när man målar en trä fiskedrag. Akryl och lack eller modell färger ger utmärkt färg och tillräcklig kontroll för att göra små detalj.

akryl är det enklaste färg att använda. Ett brett utbud av färger finns på lokal hobby och hantverksbutiker. Akrylfärger torr snabbare än lack färger. Torktiden tillåter ett lockbete för att vara klar på kortare tid. Rensning sker med vatten.

När du använder akrylfärg, kommer en sealer måste tillämpas. Det finns både en spray-on och en pensel-on akryl sealer. Dessa tätningsmedel kommer i antingen matt, halvglättat eller finish. För en pensel-on sealer bör 2-3 lager skall tillämpas för en vattentät tätning. För en spray-on sealer kommer åtta till 10 kappor vara nödvändigt.

De flesta beten har en halvblank färg eller blank finish. Finishen är preferensen av de enskilda måla lockbete. Om en matt eller halvblank yta används först, en blank yta kan alltid sätta över den ursprungliga finish om den önskade ser inte uppnåddes.

När man använder lack färg eller modell färg, ett begränsat belopp färger finns tillgängliga. Lack färg finns i lokala hobby-och hantverksbutiker. Det kan också finnas på utvalda butikskedjor att hantera modeller. Rensning sker med sprit.

Med lack färg, tar varje färg eller det område där färgen läggs, cirka 24 timmar att torka helt. Färgen torkar till en glänsande hård yta och behöver inte tätas. Torktiden och mängden färgade sektioner önskad kommer att avgöra om lack är rätt färg för just skogsbevuxna lockbete.

Verktyg som behövs

Lures är små, så hur man håller dem medan de torkar är ett bekymmer. En "tredje hand" är ett användbart verktyg för detta. En "tredje hand" är ett verktyg som används av juvelerare och kan hittas på de flesta hobby och hantverk butiker. Det är en pincett monterad på en liten lös vice som gör att lura skall vändas och målas utan att fysiskt röra vid den.

Andra verktyg att använda när du håller trä lockbetet för målning kan innefatta pincett, nål tång, placera locka på en flaska topp eller göra en jigg för att hålla lockbete.

En väl pensel är nyckeln till att sätta ner färgen på ett professionellt sätt. Tre platt penslar, en 1/8th, u00BC e och u00BD: e vinklade pensel kommer att ge en jämn och linje för stora områden. Detalj arbete bör göras med en 00, 0 eller 1 rundborste. En 00 liner pensel är trevligt att använda när man gör längre linjer.

Tips

När man använder akrylfärg, efter borsten rengörs, lägg en droppe diskmedel på borsten och omforma slutet.

När du målar, aldrig lämna penseln i vatten eller sprit för långa tidsperioder med borsten ner, kommer de att böja och destort från den ursprungliga borsten slutet och gör det svårare när man målar.


Relaterade artiklar


hur du tar bort oljan från sten slipstenar
hur man fixar Coleman lanternor
hur man får mögel och mjöldagg av båt platser
Schwinn cykel underhåll
camping vid Bryce national park
hur man fiskar i havet
natten gös fiske tips
Regelverket för öppet hav båtliv
mat för vandring
arbetsuppgifter och ansvarsområden av ett kök hjälpare