effektiva sätt att sätta en mask på en krok

effektiva sätt att sätta en mask på en krok

Att försöka hålla en sprattlande mask medan sätta en krok igenom det och inte låta som hakar genom fingret, kan vara en svår uppgift för en första-gången fiskare. Men att sätta en mask på en krok är inte svårt, förutsatt att du har viss kännedom om några enkla sätt att göra det

mål

Målet, oavsett hur du kommer dit, är att täcka så stor del av kroken som möjligt med masken. Fisk är inte dumma varelser, och kommer att vara tveksamma till att attackera en mask om majoriteten av kroken visar. Lyckligtvis är det inte svårare att täcka kroken med masken, vilket gör det mycket mindre troligt att fisken kommer att skrämma bort.

Threading en mask

För att gänga en mask på en krok, vill du börja med att greppa masken i ena handen medan du håller kroken i den andra. Pierce masken från sidan, nära en av dess ändar, och sätta kroken rakt in sin kropp. Medan du gör detta, gå långsamt och titta noga där kroken kommer så att du inte oavsiktligt punkteras fingrarna. Som du fortsätter att arbeta kroken genom masken, tryck masken upp axeln på kroken tills hela axeln är inkapslad i masken. Tryck sedan kroken ut på sidan av masken. Den hullingförsedda slutet av kroken kommer att hålla masken från att fly, och endast en liten del av kroken blir synliga för fisken.

Balling en mask

Ett annat effektivt och enkelt sätt att sätta en mask på en krok är att helt enkelt hål i masken flera gånger. Varje gång du genomborrar den, vira den runt kroken så att den bildar en boll. Detta kommer att hålla masken hela kroppen i närheten av kroken, som kommer att locka fisk att försöka äta hela saken, istället för att attackera den bit för bit.

Tips

Om du har problem med att hålla i masken eftersom den är för hal, överväga att använda en handske eller en liten pincett för att ta tag i masken ordentligt. Detta kommer att låta dig hålla den samtidigt ger skydd mot kroken. När du blir mer skickliga på att sätta en mask på en krok, använder du dina bara händer.


Relaterade artiklar


hemmagjord båt lucka spärren
paintball sniper tekniker
hur man kan planera en flottör resa ner Teton floden
gammal barndomsvän spel för utanför
hur man bygger en grop överlevnad eld för camping
varför mäns cyklar har en ribba?
Hur man köper rätt biljardbord
krabba fiskebestämmelser
tips om Snowbird RVing
hur man målar en cheerleading megafon