hur att försegla sömmarna på en billig tält

hur att försegla sömmarna på en billig tält

En camping tält håller dig ut i natten vind, ger en plats att gömma dina saker och låter lite privatliv även ute i det vilda. Men du uppskattar verkligen den här bärbara hem när det börjar regna. Du kan krypa upp i sovsäcken och vänta ut stormen varm och torr. Om inte ditt tält läcker. Då kommer du att tillbringa en natt i misär. Undvik en degig utflykt genom att ta tid att försegla tältet är sömmarna innan du beger dig ut

Du behöver:. .
Försegling
Målartejp.
Sprutan.
Disponibel plast skål.


1.
Välj rätt fogtätningsmaterial. Vissa tätningsmedel är gjorda för användning endast på naturliga tyger, såsom duk. Andra bör bara användas på nylon eller andra konstgjorda tyger, medan silikon vävar behöver specialitet tätningsmedel. Kontrollera ditt tält etikett, som ska sys in en av sömmarna, för information om ditt tält s material, och köpa en lämplig tätning. Köp en stor tub och räknar med att använda det hela första gången du försegla sömmarna.
2.
Sätta upp tältet i en ren och torr plats, i direkt solljus om möjligt. Välj en varm, torr dag.
3.
Applicera målartejp på båda sidor av alla sömmar som ska tätas. Arbeta från insidan av tältet. Pressa en generös mängd tätningsmedel i plast skål och dra upp den i sprutan. Använd sprutan för att tillämpa en tunn linje av tätningsmedel alla sömmar. Var särskilt uppmärksam på alla sömmar längs tältgolvet, den nedre halvan av väggarna och runt dörrar och fönster.
4.
Bred ut regnet flyga och tejpen och försegla sömmarna på den , tätning inifrån. Häng på ett klädstreck att torka.
5.
Låt tältet och regnet flyga till torka 24 timmar innan du packar upp dem.

Tips och varningar


 • Du kan testa dina händers verk genom att blötlägga tältet med ett sprinklersystem eller vattenslang. Om du upptäcker några läckor, markera dem med en klädnypa. Låt tältet torka helt innan du använder ytterligare ett lager tätningsmassa.
 • Fråga en veterinär eller läkare för en kurva spets bevattning spruta.
 • inte konfigurera tältet upp i en källare för att täta sömmarna. Tätningsmedel innehålla giftiga kemikalier och bör endast användas i väl ventilerade utrymmen.


 • Relaterade artiklar


  gun säkerhet fakta
  hur man mäter långa avstånd
  hur man sätter upp en skugga / regnskydd tarp för camping
  vad ska du ha i ditt akuta survival kit för vintern?
  att göra upp eld utan tändstickor
  är en California vatten blad säkert för anpassade måla på en glasfiber båt?
  hur man tråd en omkopplare för belysningen på en båt
  hur du tar bort en gammal båt namn
  hur man fiskar från land i saltvatten
  stålkulor vs blyhagel