hur de ska jaga fasaner framgångsrikt

hur de ska jaga fasaner framgångsrikt

En fasan jakt kan vara mycket roligt eller mycket frustrerande beroende på hur väl jakten utförs. Stegen i den här artikeln hjälper dig att planera din jakt från att välja en plats till strategier för att tvinga fler fåglar att spola
1.
Scout ett bra läge. Detta bör börja med att söka i statens spelet eller naturresursförvaltning institutionens webbplats (se länk under resurser för en lista över webbplatser för alla 50 stater). De flesta av de webbplatser som har användbar information om var offentlig jakt mark är, och vilka delar av staten har den högsta antalet fasaner.
2.
Välj ett par bra lägen. Om möjligt välja en närliggande plats för säkerhetskopior om din första platsen är i bruk. De bästa platserna har gott om tjockt täcka (gräset eller buskar komma upp till höfterna eller högre), åkrar intill den, och tillräckligt liten för att vara ordentligt täckta med antalet jägare i ditt sällskap. Små stöts och avrinningsområdena täckta med kaveldun kan vara några av de mest produktiva marker, men kräver mest energi för att jaga.
3.
Välj en bra tid. Det bästa du kan för att hitta fasaner i locket är att vänta tills alla de lokala grödor har skördats. När grödan finns kvar i området, de fasaner är nog fortfarande där inne också. Det är bättre att vänta tills flesta eller alla av de grödor som har skördats.
4.
Walk locket. Sprid dina jägare ut 20-30 meter från varandra och mycket långsamt gå i en linje tvärs över locket betalar mest uppmärksamhet åt kanterna på omslaget. Om möjligt gå mot en plats där locket slutar som en plockade fält, bäck, eller andra naturliga hinder. Några tuppar kommer att spola när locket slutar. Ett annat alternativ är att placera jägare på bortre ändarna (nära hörnen) i locket för att använda som blockerare, vilket hindrar fasaner från att fly sidorna, och lägga ytterligare en anledning att spola stället köra. Varje jägare skall vandra i en sick-sack mönster och pausa ofta. Fasaner är mer benägna att spola när ett rovdjur pauser nära dem.

Tips och varningar


 • flesta stater har en fasan befolkningsundersökning som genomförs årligen och är tillgängliga för allmänheten. Om du just har börjat, läs denna rapport att ta reda på vilka delar av staten har den högsta befolkningen i fasaner.
 • Mest utomhussportaktiviteter bra butiker säljer kartor över allmänna jaktområden.
 • Ett annat alternativ är att be en markägaren om lov att jaga sin egendom. Många kommer att säga nej, men de få som säger ja kan ha några mycket bra jakt. Var beredd på de flesta markägare att säga nej.
 • Walking mycket långsamt ger hunden en chans att grundligt söka efter en fågel, och gör fåglarna mer nervös. Regeln är denna: tjockare locket, desto långsammare ska du gå
 • Börja inte jaga för tidigt på morgonen, eftersom de flesta av fåglarna kommer fortfarande att äta på fälten. . Omkring förmiddagen flesta fåglar är på väg tillbaka till luckan.
 • Utnyttja väder störningar såsom förkylning snap eller tung snö, kommer dessa tryck fasaner i mycket tjockt lock, och göra dem mer koncentrerad.
 • Se till att alla i sällskapet bär skarpt orange, och praxis ordentlig pistol säkerhet teknik.
 • Var noga med att läsa din statens jaktföreskrifter innan du börjar.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör en Camelbak vattenflaska
  dölja garvning instruktioner
  jaktföreskrifter & årstider
  hur de ska jaga med en pellet gevär
  hur man köper båtar och båtar i Hongkong
  neopren vs duk vadare
  regler för Bocce boll
  hur man kan måla över gelcoat
  tips om fiske lax i Alaska
  hur stark är nylon lina?