hur du tar bort rost från båt

hur du tar bort rost från båt

Rost, eller järnoxid, är resultatet av stadig kontakt mellan vatten och strykjärnet del av stål. En obligation kan bildas mellan syreatom i vattnet och strykjärnet atom i stål och järnoxid-rost-föds. Rost är en naturlig process, välkänd och förstått, om du har en stål skrov båt, du har-eller kommer att ha-rost också. Paint är stål skrov båtens första försvarslinje mot rost. Rostborttagning är det första steget i att hävda att försvaret

Du behöver:.
Handhållna stålborste.
Luftdriven hand kvarn.
Wire borste.
Slipskivan fastsättning.
Nålpistol.
Fosforsyra.
Polymerbaserade rost omvandlare.
Marine tvådelad epoxigrundfärg.
Penslar.
Marine tvådelad epoxifärg.
Skyddsglasögon.
Öronproppar.


1.
Använd en handhållen stålborste till "platsen behandla" små områden av ljus rost som visar genom båtens färg. Skrubba borsten över platsen av rost i en fram-och-tillbaka rörelse. Envis bitarna av rost kan avlägsnas genom att slå dem med en mejselhammare. En liten hammare, huvudet har en mejsel änden och en platta änden. Den slagghacka kommer att ta bort envisa rost från metall, men processen är långsam.
2.
Använd luftdrivna hand slipmaskin med stålborste för att avlägsna områden av yt rost större än en kvadratmeter. Flytta kvarnen i överlappande cirklar, slipning bara så mycket som nödvändigt att ta bort rost. Om rost är djupare än ytan, använd en slipskiva på handen slipmaskin för att ta bort rost från de platser där rosten tränger bortom ytan av metallen.
3.
Inspektera metall efter att ha använt kvarnen. Om det fortfarande finns fickor av rost i de områden där kvarnen har passerat, använd din nålpistol att rensa ut de genomträngande rost. Nålen pistolen liknar en tub, ungefär som mitt i en rulle hushållspapper. Skillnaden är att nålpistol har mellan 29 och 47 mycket små, mycket långa mejslar stack ut ena änden. Du använder det genom att hålla stämjärn mot ytan medan Mejslar hammaren borta, De mejslar drivs av en luft påverkar systemet och slog i skrovet på din båt 4. 000 gånger per minut, knackar rost lös i små utrymmen där en kvarn inte kan nå . Liksom mejsel slutet av en slagghacka, nålen pistolen lämnar pockmarks i metallen.
4.
Fyll en sprayflaska med fosforsyra eller polymerbaserade rost omvandlare. Spray ett tunt lager av de valda kemiska på områden där rost togs bort. Låt den kemiska den torka ordentligt -. . Både polymerbaserade rost omvandlare och fosforsyra bli svart när den är helt torr
5
Måla område med marina tvådelad epoxigrundfärg, appliceras med pensel. Använd en andra pensel för att måla område med marina tvådelad epoxifärg, där rost har tagits bort.

tips och varningar


 • Oavsett hur envis rost är, använd en "lätt hand" när flisning eller slipning rost. När du tar bort rost, ta bort du också bitar av din båt.
 • Skulle du chip eller slipa hela vägen genom stålet på eller över huvuddäck nivå, fortsätter processen rostborttagning och samtal i en svetsare till lapp hålet.
 • inte chip eller slipa under vattenlinjen om inte din båt i torrdocka. Om du har en soft spot i ett stålskrov, den platsen kan vara något annat än vänlig rost molekyler håller hand: flisning som rostar kunde sjunka dig.
 • Använd skyddsglasögon och öronproppar när du använder ett verktyg för att ta bort rost
 • Se upp för slipning bladet på luftdrivna slipmaskiner. . De skär som en kniv


 • Relaterade artiklar


  standardregler för dart
  camping på Jersey Shore
  skiffer biljardbord kontra normal
  överlevnad vilda livsmedel
  regnbågslax flugfiske teknik
  hur man bygger en gås blind ur majs stjälkar
  ohio is fiskeguider
  var man kan köpa en syn om natten kikarsikte
  delar för att bygga ett fiskespö
  Var kan jag hitta MRE måltiderna till salu?