hur man använder epoxi för båtreparationsverksamhet

hur man använder epoxi för båtreparationsverksamhet

Varje år din båt, som varje båt med glasfiberskrov, slutar med en hål, en repa eller en krater som gör sidan av din båt ser ut som ansiktet på månen. Såvida inte skadan har penetrerat kärnmaterialet på din båt på ett stort område, kan du göra reparationen med marin epoxi och utan glasfiber. Nyckeln till denna typ av reparation är låta epoxin härda

Du behöver:. .
Rags
Aceton.
Hörnslipmaskin.
100-slippapper.
Pappershanddukar.
Drill.
Jiffy mixer.
Måla omrörare.
Små blad spackelspade.
220-slippapper.
.


1.
Torka det skadade området med en trasa och aceton för att avlägsna smuts, fett och löst material. Om det behövs använder en tandpetare eller andra små genomföra för att avlägsna små partiklar, torka sedan området med aceton igen.
2.
Slipa mejseln eller kratern med handflatan Sander och torr 100 slippapper, tills du kommer ner till fast, oskadat material. När du har slipat ner till oskadade material, använda mild tvål och vatten för att tvätta. Torka området med hushållspapper eller trasor, dämpa sedan en trasa med aceton och torka området igen för att ta bort allt slipdamm
3.
Blanda epoxi bas med härdaren i små serier, fyra delar bas till en del härdare. Mekanisk blandning, som det gjort med en borr och en "jiffy mixer" infästning-erhållas på de flesta färg-och järnhandeln-görs bäst vid låga hastigheter. Du kan också blanda för hand med en färg omrörare. När du börjar blanda epoxy, din har cirka fem minuter att sätta upp det på båten.
4.
Glättarens epoxiblandningen i det skadade området med små blad spackel, arbeta in det i det skadade området. Blanda ytterligare epoxi som behövs och hålla fylla i det skadade området tills en liten puckel visas över skadan. Låt reparera härda i 24 timmar.
5.
Sand den reparerade området med 220-slippapper tills "puckel" är i nivå med resten av ytan. Än en gång, tvätta, låt det torka, torka sedan med aceton för sista gången.

Tips och varningar


 • När du har fyllt området reparation, reparationerna kan täckas med färg eller gelcoat.
 • Detta projekt kräver att arbeta med flyktiga kemikalier som ska användas i ett väl ventilerat utrymme. Alla försiktighetsåtgärder som rekommenderas av tillverkaren skall iakttas.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska gå shrimping i Florida inom kustnära vattenvägar
  hur man segla Nordvästpassagen
  hur man kan laga med överlevnad mat
  hur man sprayfärg en båt
  idéer om dekorationen en cykel
  vad är en kajak?
  vad är en sladd av ved?
  flod säkerhetsbestämmelser
  hemlagad blåsrör
  hur du använder Tru-glow rödpunktssikten