hur man byter cylindrar propangas

hur man byter cylindrar propangas

Propan gasflaskor har gjort camping en mycket mer njutbar upplevelse för många människor då det var tidigare. Propan kan campare att njuta av lagad mat, varma duschar, värme och mer samtidigt i naturen eller på vägen. Beroende på storleken på din propangas cylindern kan du behöva ändra cylindern förr snarare än senare. Processen är enkel, helt enkelt koppla ur cylindern, få en ersättning (eller har fyllt på din) och återkoppla den

Du behöver:.
Handduk (om det behövs)
. Svamp (om det behövs).


1.
Kontrollera att ventilen för tank som är ansluten till verktyget är helt av. Titta på toppen av skaftet, ta tag i den och vrid den i riktningen på handtaget som är "Off". Om du av någon anledning, handtaget på din propangas cylindern är inte markerad, vrid den så långt du kan medurs.
2.
Öppna apparaten foder till blöda ut någon gas kvar på raden. Till exempel, om du ändrar en tank fäst vid en spis eller grill, vrid brännaren den. Du bör känna lukten av gas som kommer ut, när man inte kan lukta det längre, är linjen tydlig. Stäng linjen.
3.
Vrid låsmuttern som håller gasen linje till utlopp tanken moturs. Om du har en svår tid att göra detta, vira en handduk runt muttern och vrid. Detta kommer att ge dig ett bättre grepp. Dessa låsmuttrar bör endast dras åt hand, så du skulle behöva något verktyg för att lossa dem. Ta bort slangen från tanken.
4.
Ångra remmar eller klipp håller tanken på plats och lyft den ur hållaren. Placera den ner på marken, fortfarande står upprätt, medan du ersätta tanken med det nya.
5.
Lyft den nya tanken i hållaren. Vänd tanken så att utloppet kvarstad är vänd mot gas linjen för apparaten. Fäst gasledning på tanken genom att hålla den nivå, skjuta in den i vägguttaget och spinning låsmuttern medsols tills du inte längre kan vända den för hand.
6.
Bort den gamla tanken och lämna till deponi. Ofta måste du ta bort den gamla tanken först och ta med den till din propan källa att byta tanken för en full ersättning tank och de kommer att ta hand om avyttring eller påfyllning av tanken.

tips och varningar


 • Om du inte får ett tillräckligt bra grepp med en handduk för att lossa låsmuttern, ta låsmuttern med en maträtt svamp och vända det. Cellulosan av svampen kommer att ge en ännu mer intensiv grepp, men använd inte en våt svamp som du inte vill införa någon vätska i raden.
 • Använd aldrig ett metallverktyg (som en halvmåne skiftnyckel) för att ångra låsmuttern på gasledningen. Potentialen för din metallverktyg orsakar en gnista mot metall av muttern är för stor och det kan få tanken att explodera.


 • Relaterade artiklar


  en dykutrustning checklista
  hur man bygger ett skydd isfiske
  hur man köper en begagnad biljardbord
  extrem kyla redskap för kvinnor
  vad som ska i en första hjälpen-kit för backpackers?
  hur reparera en mountainbike
  arbetsuppgifter och ansvarsområden av ett kök hjälpare
  roliga paintball spel
  hur snöskoter i Pocono bergen
  Vilken typ av tält insatser kan användas för grus?