hur man försegla ett golv av trä båt

hur man försegla ett golv av trä båt

Om båtens golv är av trä bordläggning kommer dessa plankor måste skyddas från vatten, spraya från vågor och även båtens egen kölvatten. Det finns flera kommersiella produkter som du kan använda för att försegla trä, inklusive färg. Teak, en av de dekorativa skogen används i båtbygge, behandlas med teak olja. Andra träslag, som mahogny, kan målas eller behandlas med linolja eller tung olja. Valnöt, furu och ek kan behandlas eller förseglas med en tinktur av sav från träd som bordläggningen skars ner.

Du behöver:
Mild tvål
. Vatten.
Tätningsmedel.
Paint.
Trasor.
Pensel.


1.
Förbered träets yta genom att ta bort någon olja eller fett. Olja och fett förhindra tätningsmedel från att fastna eller tränga in i träet. Mild tvål och vatten och några "armbåge fett" är nog att göra jobbet.
2.
Torka eller måla på den skyddande hölje runt kanterna på trägolv. Kanterna är mer mottagliga för fuktskador.
3.
Använd en pensel eller trasa att tillämpa skyddande beläggning till toppen av trägolvet. Trägolv på en båt får en hel del direkt exponering för sol och dimma.
4.
Slutligen, fäst skyddande beläggning på undersidan av trägolvet. I botten av ett trägolv utsätts för vatten som sipprar mellan plankorna. Vatten som sipprar mellan plankorna avdunstar så småningom men det kan skada oexponerade ytor av trä.

Tips och varningar


 • Om ditt golv är tillverkat av teak, ett teak olja tätning måste på igen regelbundet.
 • Du kan använda ett polyuretan lack om du vill. Men liksom alla lacker, kommer det att "sitta" på ytan och absorberas in i träet. Med tiden kommer utseendet på träet stördes av människor som gick på det eller genom att vatten som ligger på ytan.


 • Relaterade artiklar


  billiga kikarsikten kontra dyra omfattningar
  hur reparera förpackning båt axeln
  hur man gör en hemmagjord sköldpadda fälla
  typer av ved
  hur du ställer in en flod ankare
  varför duk tält tillåter inte att vatten läcker in
  hur man hittar skjul horn
  vad man ska sätta på en kajaktur
  hur man gör fällbara läger avföring
  hur man ställer in sadelhöjd på din cykel