hur man målar glasfiber cap

hur man målar glasfiber cap

Glasfiber är ett vanligt material som används för att konstruera många saker såsom badkar, pooler, tankar, bilar, flygplan, mössor lastbil och industriella rörledningar. Färgen som används på glasfiber kallas gelcoat. Gelcoat består av glasfiber harts som är pigmenterad med färg och för utomstående applikationer finns tillsatser för att skydda mot UV-strålar. Enhetlighet i gelcoat är tjock och kräver en gel pistol coat spray för ansökan. Alla glasfiber material kan köpas i en marin leverans butik

Du behöver:.
Andningsskydd.
Hörnslipmaskin.
Sandpapper.
Rena trasor.
Aceton.
Målartejp.
Gelcoat.
Metyletylketonperoxid (härdare).
Liten hink.
Rör stick.
Gelcoat sprutpistol.


1.
I respirator och sand locket med hjälp av en palm Sander och grovt slippapper. Grundligt Torka av hela ytan så det är tråkigt och smidig. Ju bättre instegsskydd är, desto bättre gelcoaten binder till glasfiber.
2.
Rengör den slipade ytan med en ren trasa och aceton. Ta bort eventuellt fett eller damm som är på ytan. Varje fett eller olja rester som finns kvar på ytan kan orsaka gelcoaten att bilda bubblor.
3.
Maskera alla fönster eller metall som är på locket och med hjälp av målare tejp.

4.
Tillsätt gelcoat och härdare till gelcoaten pistol enligt anvisningarna i handboken. Om gelcoaten pistolen är inte en intern blandning pistol, blanda gelcoat och härdare innan du lägger den till pistolen. Gör detta i en liten hink och använda uppståndelse pinne. Följ anvisningarna på katalysatorn behållare för rätt proportioner.
5.
Spray första lagret gelcoat på locket i en tung dimma. Applicera gelcoat så jämnt som möjligt, för att undvika strider. Låt det första skiktet börjar bli klibbig innan den andra strykningen.
6.
Spray den andra och sista lagret på locket, fast som täcker ytan. Fortsätta att gälla färgen i en jämn och konsekvent sätt. Låt gelcoaten bota tills det är hårt och kallt vid beröring.

Tips och varningar


 • alltid andningsskydd när du arbetar med glasfiber material.


 • Relaterade artiklar


  diy gelcoat ersättning
  MerCruiser motorunderhåll
  hur man bygger en liten fiskebåt
  hur vinterförbereder ditt husvagn färskvattensystemet
  hur man kan fånga tripletail
  hur man gör snorkla byggsatser
  hur man snorkla säkert
  hur man bygger fiske kajaker
  hur man gör en grimma häst rep
  hur man kan fånga stora bas med crankbaits