hur man vandra Mount McKinley

hur man vandra Mount McKinley

Mount McKinley, som ligger i delstaten Alaska med toppmöte på 20. 320 meter över havet, är den högsta toppen i Nordamerika. Mount McKinley är också känd som Denali, som betyder "The Great One". Den första inspelade lyckade toppen av Mount McKinley 1913. Sedan dess har många lag av vandrare, klättrare och alpinister, samt några klättrare solo, lyckats att uppstigande till den dramatiska toppmötet. När du planerar en vandring och försöker göra ett toppmöte Mount McKinley, det finns vissa steg som måste vidtas.

Du behöver:
isyxa
. Stegjärn.
Klättring hjälm.
40-fots acessory sladd.
Alpin klättring sele.
Karbiner.
Uppstigande.
Justerbar vandringsstavar.
Klätterskor.
Isolerade skoskydd.
Damasker.
Ull strumpor.
Liner strumpor.
Tossor.
Snöskor.
Långkalsonger.
Soft-shell jacka och byxor.
Hard-skaljacka (med huva) och byxor.
Expedition parka.
Isolerad byxor.
Mössa.
Balaclavas.
Ansiktsmask.
Solhatt.
Bandanas.
Hals damask .
Glaciär glas med lock och linda runt.
Nose guard.
Skidglasögon.
Liner handske.
Soft-shell handskar.
Shell handskar.
Expedition vantar.
Expedition ryggsäck.
Sovsäck (expedition kvalitet som klassats till minst -30 grader under noll).
Komprimering säckar för packning.
Självuppblåsande pad.
Skum pad.
Fyra-säsongstält.
Matlagning redskap.
Solskydd och lipscreen.
Vattenflaskor.
Termos.
Pee flaska.
Kniv.
Necessär.
Hand desinfektionsmedel.
Hand /toe warmers.
Papperskorgen komprimering väskor.
Kamerautrustning.
Resa kläder.
Väska med lås.
Liten förbandslåda.
Receptbelagda mediciner.
FRS Radio.
Mobiltelefon eller satellit telefon.

Planering av Expedition


1.
Registrera din avsikt att försöka en toppen av Mount McKinley minst 60 dagar före I början av expeditionen med Talkeetna Ranger Station på Denali National Park och bevara. Betala den särskilda användningen avgift på $ 200 per klättrare.
2.
Reserv researrangemang för hela resan i Alaska, inklusive flygbiljetter till Anchorage, 240 miles söder om Denali National Park, eller till Fairbanks, 125 miles norr om Denali. Göra bokningar på en hyrbil för att komma till parken, hotell och campingplatser eller plats på ett National Park Service auktoriserade guidad expedition grupp toppmöte. Dessa expeditioner är mycket säkrare, men dyrare än att försöka toppmötet på egen hand.
3.
Samla och köpa alla nödvändiga redskap poster och börja packa för resan till Alaska och Mount McKinley.

Vandra till toppmötet


1.
Checka in på Talkeetna Ranger Station för en genomgång och orientering om klättring uppleva och säkerhet och sanitära rutiner, samt up-to-date lavin och glaciär villkor på berget.
2.
flyga via Skidplan från Talkeetna till Base Camp på Kahiltna glaciären på 7. 200 meter på dag 1 av expeditionen. Sedan börjar vandringen och klättra via West Buttress rutten från Base Camp. Typiska rundresa expeditionerna pågå minst 21 dagar i en takt på bestigningen av cirka 1. 000 meter per dag.
3.
planerar att anlända vid basen av Ski Hill på en höjd av 7. 900 meter under dag 2, Övre Kahiltna på 9. 600 meter på dag 3, och lägret i 11. 000 fot dag 4.
4.
Vila Dag 5 för att ytterligare ras till den ökande höjd. Avresa Dag 6 att komma fram till Bergschrund på 13. 000 fot eller Windy Corner på 13. 500 fot.
5.
Kommer att anlända till Basin på 14. 200 meter på dag 7 och vila där igenom dag 11, som är helt avgörande för en lyckad resa under de följande dagarna. Plan för att komma fram till Ridge Camp på 16. 200 meter på dag 12, och sedan vila igen på dag 13.
6.
Anländer till toppen av Mount McKinley på dag 14.

Efter Climb


1.
Kolla på Talkeetna Ranger Station.
2.
Kontrollera dina väskor som du har allt packat för återvända hem. Kom ihåg att allt som förs in i parken måste tas tillbaka ut ur parken.
3.
Utforska andra spektakulära vandring möjligheter och natursköna områden runt Denali National Park och bevara, samt ökad central eller södra Alaska, eller påbörja din resa tillbaka hem.

tips och varningar


 • årliga vandring och klättring säsongen på Mount McKinley är från slutet av april till mitten av juli, med minst 1000 klättrare försöker toppmötet under säsong och runt femtio procent lyckas nå toppen.
 • Vissa Klätterutrustning finns från lokala uthyrningsföretag. Dessutom är merparten av de godkända guidade turer expeditionen ge några av de nödvändiga Klätterutrustning.
 • Andra möjligheter till fotvandring i Denali National Park och Bevara inkluderar summiting Mt. Foraker (17. 400 meters höjd), dag vandring nära de främsta ingången till parken, och kortare backpacking resor i backcountry.
 • Läs guideböcker om att planera och göra en bestigning av Mount McKinley för förslag, råd, utrustning och information om lämpliga säkerhetsrutiner.
 • vissa din nivå av fysisk kondition och kunskap om klättring är tillräckligt avancerad nivå för att försöka en toppen av Mount McKinley. Ett antal personer är skadade och några dör varje år i sina försök att erövra toppen.
 • Förbered för ytterligheter av högre höjder av Mount McKinley, inbegripet plötsliga stormar med kastvindar på upp till 150 miles per timme, temperaturer som får sjunka till så lågt som 95 minusgrader under vissa förhållanden, sol exponeringen på den stora Icefields och glaciärer som täcker berget, bland annat väder och klimat ytterligheter.
 • Altitude acklimatisering är mycket viktigt att undvika allvarliga hög höjd sjukdom, akut höjdsjuka, hög höjd hjärnödem, och hög höjd pulmonell ödem.
 • Denna artikel är endast avsedd för en kortfattad översikt och förslag på ett av flera sätt att nå toppen av Mount McKinley. Var noga med att konsultera en rad olika källor när man planerar en expedition till toppen.


 • Relaterade artiklar


  predator ringer tips
  hur man bestämmer vilka fält som ska användas för en softball turnering
  North Carolina båt registrering förordningar
  hur Ekolod arbete
  vilken typ av pedaler ska jag få till en mountainbike?
  platser att kajak i Maine
  regler för Kickball
  standardregler för dart
  hur man böja jaga framgångsrikt
  hur du tar bort nummer från en båt