hur tråd upp batterierna på en båt

hur tråd upp batterierna på en båt

När två batterier, start batteri och fartygets tjänst batteri, är installerade i en parallell krets styrs av en 3-läges batteri väljare, kan du använda startbatteriet att starta din motor utan att dra på fartygets tjänst batteri. Om motorn är cranky, kan du använda både batterier för att starta bilen samt stänga av flödet av ström från batteriet till motorn. Du kan också ladda batterierna genom generatorn medan du är på väg

Du behöver:.
8 gauge tråd.
Silverlod.
Lödning pistol.
. Skruvmejsel


1
Skala 1 /2 tums isolering från båda ändarna av en längd av 8 gauge tråd -. Tillräckligt länge för att nå från fartygets tjänst batteriet till batteri väljare-med din Avisoleringstänger. Lossa muttern på den positiva batterikabeln terminal i fartygets tjänst batteri-batteri back-up för ombordutrustningen, som radar, GPS, belysning och pumpar styrning-slutar med en skiftnyckel och sätt in en av de avskalade mellan tjänsten och terminalen. Dra åt terminalen. Löd den andra änden av denna tråden till "1" kontakt på baksidan av batteriet väljaren.

Anslut minuskabeln från fartygets tjänst batteri till din båts utrett med en jordad rem genom att öppna klämman med en skiftnyckel, glider terminalen under batteriet inlägget och dra åt klämman. Fäst andra änden av antistatarmband till din båts grundstötning buss genom att skruva loss en av skruvarna på bussen med en skruvmejsel, sätter skruven genom hålet på antistatarmband, sedan sätter i skruven i grundstötningen bussen och och dra åt skruven .
2.
bort 1 /2 tums isolering från båda ändarna av en längd av 8 gauge tråd med din Avisoleringstänger. Ledningen skall vara tillräckligt lång för att nå från startbatteri till batteriet väljaren. Lossa muttern på den positiva batterikabeln terminalen på din startbatteri-vilket batteri som används enbart för att starta båtens motor-med en skiftnyckel och sätt in en av de avskalade ändarna mellan posten och terminalen. Dra åt terminalen. Löd den andra änden av denna tråden till "2" kontakt på batteriet väljaren.

Anslut minuskabeln från fartygets tjänst batteri till din båts utrett med en jordad rem genom att öppna klämman med skiftnyckel, glider terminalen under batteriet inlägget och dra åt klämman. Fäst andra änden av antistatarmband till din båts grundstötning buss genom att skruva loss en av skruvarna på bussen med en skruvmejsel, sätter skruven genom hålet på antistatarmband, sedan sätter i skruven i grundstötningen bussen och dra åt skruven.
3.
Använd Avisoleringstänger att skala 1 /2 tum isolering från båda ändarna av två längder på 8 gauge tråd. En bit tråd-avgiftssystemet tråden-bör vara tillräckligt lång för att nå från generatorn till batteriet väljaren och en-startmotorn tråden -. Bör vara tillräckligt lång för att nå från startern att batteriet väljaren

4.
Fäst ena änden av laddningen ledningen till den positiva utgång på generatorn genom att skruva loss Ändlock, förpackning slutet av kabeln runt plint, och ersätter Ändlock . Löd den andra änden av denna tråden till "0" kontakt på batteriet väljaren.
5.
Löd den ena änden av startmotorn tråden till "0" kontakt på batteriet väljaren brytaren och anslut den andra änden av startmotorn kabeln till motorns startmotorn genom att skruva loss terminalen locket på baksidan av startmotorn, emballering kabeln runt plint, sedan ersätter Ändlock.

Tips och varningar


 • När väljaren är i läge "Av", är generatorn laddar batterierna.
 • Projektet innebär arbete med båtens elsystem. Det finns en risk för chock eller elektrifiering och alla försiktighetsåtgärder skall iakttas.


 • Relaterade artiklar


  bygga ett läger dusch
  Hur upp en skåpbil som en husbil
  Skillnaden i poolköer
  hur man läger i en lastbil mössa
  hur man gör jiggar isfiske
  hur du sälja din häst på nätet
  hur läger med färdiga rätter
  vit stör fiske tips
  hur man kan kasta med en som kastar ut bete rulle
  hur man väljer bra snorkling simfenor