camping i Yosemite Valley

camping i Yosemite Valley

Yosemite National Park är hem för 13 campingplatser, varav fyra (Övre Pines, Nedre Pines, North Pines och Camp 4) finns i Yosemite Valley. Alla campingplatser är mycket populära. Den bästa strategin är att bestämma när du vill åka och vilken campingplats bäst passar dina behov-och boka så snart som möjligt

Du behöver:.
Måttband eller 18 tum härskare
. sadel att mäta.

När Gå

Om du planerar att besöka Yosemite från vår till hösten kan du boka en campingplats på alla fyra av dalen campingplatser. Tänk bara på att kontrollera parkens hemsida för inledande och avslutande datum för North Pines och Nedre Pines. I 202C norr Pines och Nedre Pines säsonger löpte från 1 april-13 Oktober och 4 april-4 november, respektive. För vintercamping, året runt anläggningar på Upper Pines och Camp 4 är ditt enda alternativ.

Välj en camping

när det gäller läge, det är liten skillnad i de tre "Pines" campingplatser. Alla är inom en halv mil av dagligvaror och varma duschar på Curry Village på östra sidan av dalen. Välj lägre Pines om du vill att kortaste promenad till Curry Village. Men om du föredrar att vara på den västra delen av dalen, anser Camp 4, som är en halv kilometer från Yosemite Lodge.

Om du planerar att campa i ett tält, kan du reservera en plats på någon av de fyra campingplatser-Camp 4 om du vill ha ett tält-enda anläggningen. De andra tre campingplatser tillåta husvagnar och släpvagnar, men med storlek begränsningar. Du kan lägret vid Övre Pines om din RV är mindre än 35 meter långa eller din släpvagn är mindre än 24 fot. Lägre Tallar och North Pines låter dig på så länge din RV är mindre än 40 fot och din släpvagn är mindre än 35 meter.

Anläggningar vid de tre RV-vänlig campingplatser är desamma. Varje campingplats har en brand grop, ett picknickbord och ett livsmedel skåp och varje camping har en soptipp station. Camp 4 platser har en eldstad och picknick bord, men de fyra maten skåp är kommunala. Alla fyra campingplatser har delade badrum med dricksvatten och toalett

Obs:. Husvagnar längre än 40 meter är inte tillåtna på någon av de 13 campingplatser i Yosemite National Park. Se Resurser för en katalog av campingplatser utanför parken, av vilka många rymma stora fordon.

Bokningar

"från april till september, reservationer är viktiga," varnar Yosemite National Park webbplats. Och inte bara är de viktiga, även de bör göras i god tid.

Bokningar kan göras upp till fem månader i förväg. En ny femte månaden läggs till bokningssystem på den 15 varje månad klockan 7 PST. Enligt parken hemsida, är nästan alla platser tillgängliga från maj till september bokade den första dagen de blir tillgängliga.

Lägre Tallar och North Pines är alltid på parkens bokningssystem, medan övre Pines tar bokningar för mars 15 till 30 november. Camp 4 är på en första till kvarn får först mala hela året. Men för att få en plats under högsäsong, se till att anlända tidigt. Parken tjänsten säger att Camp 4 vanligtvis är fylld med 9 är från vår till höst.

Se Resurser för en länk till campingen reservation webbplats.


Relaterade artiklar


hur installerar en MerCruiser bälg
Hur man knyter en stark och enkel fiske knut
hur du gör din egen dubbade cykeldäck
standardregler för dart
bakgård båt byggprojekt
hur man gör en sol skydd
Stören Fiskeguider för Fraser River
båt tillverkningsprocessen
hur man använder silikonspray på lina
att göra upp eld utan tändstickor