gör det själv kajak roder

gör det själv kajak roder

En kajak roder är en avlång träbit eller plexiglas som sitter på baksidan av en kajak och distribueras genom ett system av kablar och fotpedaler. Rodret används för att hjälpa paddlaren att hålla en rak kurs under kraftiga vindar eller vågor. En roder är inte nödvändigt för paddling och många kajaker tillverkas utan dem, de kan dock läggas till i kajaken som en eftermarknad tillägg

Roder Kits

finns inneboende utrymme för fel i att borra hål i skrovet på en kajak, om de utförs felaktigt, löper du risk att skada kajaken. Det enklaste och mest idiotsäkert sätt att bifoga ett roder är att använda ett roder kit, som skall ge alla material och steg-för-steg-instruktioner för fastsättning. Det här alternativet är i allmänhet endast lämplig med kajaker som är utformade för roder tillägg, eftersom rodret fästet formas specifikt för skrovet, butiker som Cornwall Kanoter erbjuder roder för olika kajak modellerna.

Carbon Roder

Om din kajak är inte utformad för att passa en eftermarknad roder kit, kan du välja en kol roder innehavare. Medan en traditionell konsol skulle kräva betydande ändringar av skrov, kolet rodret former till utsidan av båten och fäster kommer små skruvar, en sådan lösning är betydligt mindre påträngande och mindre riskfyllt. En Ocean Kayaks erbjuder ett urval av kol roder som kan ändras för att passa de flesta plast och komposit kajaker.

Handgjorda Roder

Om du föredrar att göra din egen roder, behöver du plexiglas eller plywood, en slipmaskin och en handhållen såg kan användas för skärning små kurvor. Rodret bör i allmänhet inte mer än 5 inches bred, och längden beror på båtens vattenlinje, ca 6 till 8 inches av rodret skall vara under vatten när den är i drift. När du har designat och skär ut rodret form, kommer du behöva slipa kanten så att den översvämmade slutet har lite motstånd när den glider genom vattnet. Om du använder plywood, måste du avsluta rodret med beläggning av glasfiber.

Roder Controls

En kajak roder kontrolleras vanligen av en uppsättning pedaler och en sladd som frigör den vikta rodret från dess hölje ovanpå båten. Om du fäster ett roder att kajaken behöver du installera fotpedal och kabelsystem. Pedalerna ersätter i allmänhet befintliga fotpinnar, och kommer att behöva skruvas fast i insidan av skrovet, kablarna går genom insidan av båten och kräver en kabel hamn i slutet av kajaken. Duckworks Båtbyggare Supply erbjuder fotpedal och kabelsatser samt monteringsanvisningar.


Relaterade artiklar


hur man förbereder en båt för fiske
hur man kan bota lax ägg med pro-botemedel bete botemedel
hur man passar en trädlös sadel
hur du kan förbättra din pool spel genom att välja rätt biljard rack
hur man gör en billig bulvan rådjursjakt
hur man kan fånga kungsfisk med krabbor
hur du kan få en fabrik kant på en jaktkniv
hur du skyddar botten av en aluminium båt
västerländsk stil säkerhet stigbyglar
hur man gör en branding järn