gör det själv kajakbygge

gör det själv kajakbygge

Att bygga en kajak är en utmanande strävan. Ut tar tid, pengar, utrymme, och framför allt tålamod. För den särskilda paddlare eller Båtbyggare, dock är slutresultatet värt besväret. När du surfar på olika alternativ för konstruktion och material, överväga din tillgängliga arbetsplats, tid och graden av ansträngning som du vill sätta in i kajaken projektet

Kajak Kits

För första gången kajak byggare, är ett kit oftast det bästa alternativet. Kayak satser är alla nödvändiga material, mönster och instruktioner för att slutföra kajaken projektet, kommer du att kunna börja omedelbart istället för att kämpa med designdetaljer och båt form. En fullständig sats innehåller vanligtvis trä, som är färdigskurna eller i ark med tryckta mönster, fästen och eventuella ytbeläggningar. De mer äventyrliga nybörjare kan överväga en kajak kit som bara innehåller de planer och mönster för båten. Detta alternativ är billigare, och kräver att du köper byggmaterial för sig. Guillemot Kayaks är en utmärkt resurs online för kajak kit. Kayak kit varierar i pris från $ 85 för en grundläggande uppsättning av planer till $ 1000 för ett kit med allt material ingår.

Byggmetoder

De två vanligaste metoderna för gör-det-själv kajakbygge är stygn-och- lim och band-byggd. Att bygga en stygn-och-lim kajak kommer du att använda stora bitar av trä som hålls samman av tråd (det "sy") och förseglad med en vattentät tätningsmassa (det "lim"). Denna metod tillåter mer utrymme för fel, och är lämplig för nybörjare. Remsan inbyggda kajak använder tunna remsor av trä som längs en uppsättning formulär för att bilda kajaken skrovet och upp, en sådan lösning är betydligt svårare och kräver en noggrann uppmärksamhet på detaljer. Slutprodukten är dock fantastisk. Planer för båda finns på nätet på sajter som Nick's Kayak Building Pages. För en söm-och-lim kajak, kan du räkna med att spendera minst $ 300 dollar på material, för en strip-byggd kajak, kommer priset vara närmare till $ 500 på den lägre delen

Verktyg och arbetsytor När man bygger en kajak behöver du en stor utrymme inomhus som kommer att rymma hela längden på båten med utrymme att röra runt kanterna. Överväg att rensa ut garaget, källaren eller verkstaden, och kom ihåg att området kommer att behöva användas kontinuerligt under en längre tid. Du behöver också avbitare, borstar för glasfiber ansökan, en handhållen såg (elektrisk eller manuell) att klippa ut båt bitar och en borr.

Workshops

Om du arbetar på en stramare schema eller vill personlig handledning under den kajak-byggprocessen, anser inskrivning i en verkstad eller klass. Instruktören kommer att ge steg-för-steg-instruktioner, och kan erbjuda praktiska tips och råd för att förbättra din kajak. Kurser äger vanligtvis rum under en koncentrerad tid, och innehåller allt material och verktyg, men slutade kajakerna ofta kräver en extra avgift för att köpa. Kostnaderna varierar; Bear Mountain Båtar, till exempel, erbjuder veckolånga kajakbygge workshops för $ 950 kanadensiska dollar. Båtar är lottades i slutet av kursen för kostnaden för material.


Relaterade artiklar


regler för utomhusbruk shuffleboard
hur man byter en aktie på en vilde modell 110
holländska ugn matlagning medan camping
hur du tar bort en RV toalett
läder kniv slida göra
väg cykel trampa teknik
hur man kan fånga stora bas med crankbaits
hur man skridsko baklänges
hur du ställer in två rum stuga tält
hur man kan planera frystorkad backpacking mat för en vecka