hur du tar bort dieselavgaser fläckar från gelcoat

hur du tar bort dieselavgaser fläckar från gelcoat

När en båtbyggare lägger upp ett glasfiberskrov är ett släppmedel sprutas in i båten mögel, sedan ett tunt lager av gelcoat sprutas över formen, följt av glasfiber, en kärna och mer glasfiber. Det tunna gelcoat-det första lagret tillämpas-stannar på glasfiber och ger all den färg och glans. Om dieselavgaser fläckar utvecklas på ytan av gelcoat, tar rätt renare dem. Om fläcken går djupare, kan lite armbåge fett och en produkt från bilvärlden hjälp.

Du behöver:
Glasfiber-fläck absorberande gel
. Trasor.
Vatten.
Trädgårdsslang.
Disponibel pensel.
Polermedel.
7-tums polermaskin med trä motorhuv.
Vax eller gelcoat GRUNDPOLISH.


1.
Applicera glasfiber fläckborttagningsmedel fläcken med en ren trasa. Fläcken är ett resultat av sot som deponeras på skrovet. Sot är den grå-svart "rök" som kommer från alla dieselmotorer. Våta avgassystem blanda avgaserna med havsvatten och utsläpp dessa gaser från hamnar på sidan av skrovet. Torr avgassystem ansvarsfrihet sotet direkt i atmosfären och, oundvikligen, en del stannar hos din båt.
2.
Vänta 10 minuter. Om fläcken är helt enkelt om på ytan av gelcoaten, kommer fläcken börjar lossna, kanske springa längs sidan av båten.
3.
Torka eller skölj fläcken remover från din skrov och titta på resultaten. Om fläckborttagningsmedel nästan fungerade, upprepa ansökan.
4.
Inspektera området ännu en gång. Om fläcken kvarstår, dämpa den disponibla pensel, använd sedan fuktad borste för att applicera ett tunt lager polermedel till färgade gelcoaten. Använd 7-tums polermaskin för att sprida den polska och få fläcken ut.
5.
Wax den tidigare-fläckade området eller använda gelcoat sealer till området.

tips och varningar


 • Det finns flera bets-absorberande geler för att ta bort fläckar från glasfiber. Din Marina eller kolleger båtfolket kommer att ha erfarenhet av att använda de flesta av dem och bör tillfrågas om deras erfarenheter med dem
 • Förebyggande underhåll -. Rengöring av sot från dieselavgassystem bort av gelcoat innan det byggs upp-- är det bästa botemedlet för den här typen av färg.
 • Projektet innebär att arbeta med både verktyg och kemikalier. Lämpliga försiktighetsåtgärder, inklusive de som rekommenderas av tillverkaren, skall följas.


 • Relaterade artiklar


  hur man packa för en Whitetail rådjursjakt resa
  hur man får rätt verktyg för att fixa en cykel
  hur man gör en jakt doft spray
  Hur mycket är en Shimano metspö värd?
  hur man vandra i San Francisco Peaks - Arizona högsta topp
  hur man snorkla säkert
  HLR krav för dykare
  hur dike bilen och pendla via cykel
  hur man gör fisket knop
  hur man bygger en liten fiskebåt