hur man gör en kajak cederträ remsor

hur man gör en kajak cederträ remsor

En ceder band Kajaken har en glasfiber komposit exteriör och en ceder kärna. Kombinationen av trä och glasfiber ger en lätt och styv kajak som väl i jämförelse med kommersiella glasfiber och kevlar kajaker samtidigt skönheten i en trä kajak. Cedar band kit innehåller allt material som behövs för att avsluta en kajak, bygga din kajak ceder remsa från ett kit kan ta dig mellan 80 och 150 timmar

Du behöver:.
Cedar kit band kajak
. Häftapparat .
Lim.
Handsåg.
Sandpapper.
Glasfiber.
Epoxi.
Skumgummirulle.
Gummiskrapa.
Glasfiber tejp.
Marine lack.


1.
Montera satsens strongback, som ger ett rakt byggnadsverk som att montera kajaken.
2.

Fäst ceder kajakens stationer, som representerar Tvärsnittet av kajaken, till strongback på 1-fots mellanrum. Rikta alla stationer med strongback centrumlinje.
3.
Staple cederträ remsor till stationerna. Den första remsan följer relingslisten (den linje där där däcket går med i skrovet) och varje ytterligare lim band till band under den. På botten, klippa band att sätta in med en handsåg.
4.
Fair skrovet med 80-sandpapper. Skrovet är rättvist när du har gjort ytan slät och kurvorna flödet smidigt längs skrovet.
5.
Glasfiber båten. Lägg glasfiber som följde med satsen över skrovet. Blanda sedan upp ett parti av epoxi enligt anvisningarna på förpackningen. Häll ut epoxin på glasfiber och kavla ut med en skumgummirulle tills epoxin helt fyller glaset och gör det klart. När epoxin börjar att ställa upp, vanligtvis efter 30 minuter, gummiskrapa av överflödig epoxi från glasfiberväv.
6.
Strip, rättvisa och glasfiber däcket på ceder kajaken. Följ samma rutiner ni gjorde för skrovet.
7.
Sand insidan av både skrov och däck med en vatten flaska förpackas med 80-sandpapper, vilket gör att slipa konkava ytan lätt.
8.
Glasfiber insidan av kajaken.
9.
Följ med däcket till skrovet med glasfiber tejp. För insidan, rulla tejp på sömmen från sittbrunnen och arbetar för att ändarna på båten.
10.
Installera satsens luckor och luckor i däcket på kajaken . Gå långsamt för att undvika att göra misstag i din lucka utskärningar.
11.
Måla kajaken med marina prick lack. Förbereda ytan för lack med slipning med 80 slippapper och arbeta dig upp till 220-slippapper. Lack med tre lager för att skydda mot UV-skador, lack med sex lager för att göra kajaken glänsa.
12.
Outfit kajaken. Typiska utrustningsarbetet inkluderar ett säte, fot hängslen, däckslinje, växlar, en sittbrunnssargen och skott

tips och varningar


 • Epoxy är farligt för din hälsa. När fiberglassing, skydda din hud och andningsskydd.


 • Relaterade artiklar


  hur du gör din egen plast fiske maskar
  pyrethrin vs permetrin
  Shakespeare fiske rulle underhåll
  hur man bete ett fiskeställe
  information om att uppgradera Airsoft guns
  hur man åka skridskor i sidled
  typer av hundar som används för coon jakt
  hur dike bilen och pendla via cykel
  hur man startar en Johnson 50 båtmotor
  hur man byter en PSE nova dra längd