hur man gör en trä kajak

hur man gör en trä kajak

Bygga en liten kajak är en betydande företag, det kräver en avsevärd summa pengar, tid och uppmärksamhet på detaljer. Den färdiga produkten är dock vackra och funktionella. Som du ger dig ut för att bygga en trä kajak, överväga din tillgängliga utrymmet, pengar, tid och vilken typ av paddling du kommer till när båten är klar

Du behöver:.
Tänger
Handhållna såg (manuell eller elektrisk).
Penna.
Kayak mönster.
Marine-plywood.
Koppartråd.
Glasfiber duk och epoxy.
Pensel.
Avbitartång.
Härskare.
Penna.


1.
Välj en kajak design. Om du är första gången kajak byggare kommer en stygn-och-lim kajak mönster så att dina färdiga produkten är en framgång. Webbplatser som Shearwater Båtar planer erbjuder kajak för en mängd olika utföranden. När du väljer en uppsättning planer, fundera över hur du kommer att använda din kajak. Längre kajaker är bäst för långväga paddling på större vattendrag, kortare, bredare kajaker är bäst för rekreation paddling eller kajak på floder och bäckar.
2.
Samla material. När man bygger ett stygn-och-lim kajak, kommer du att tråden tillsammans stora bitar av plywood för att bilda båtens form. För denna typ av kajak behöver du marin-plywood, glasfiber, borra, tänger, koppartråd, avbitare, en handhållen såg (manuell eller elektrisk) för att skära bitar, en linjal, en penna och en pensel för glasfiber ansökan.
3.
Förbered ditt arbete och skär kajaken bitar. Kayak insatser kräver ett stort, öppet område som kan rymma fullängds färdig produkt. Samla dina material och verktyg, och placera dem inom räckhåll. Lägg din plywood på en ren yta och använda mönstren att spåra former av olika bitar. Experiment innan spårning för att hitta den konfiguration som gör den bästa användningen av trä. När du har spårat former, använd din hand för att såga ut varje bit, gå långsamt för att undvika fel. Var noga med att märka varje stycke med sitt namn för att enkelt kunna erkänna senare. Slipa kanterna på kajaken bitar för att säkerställa en smidig passform.
4.
Börja "sömmen" processen. Använd dina borra, stansa hål längs sömmen kanterna på trä bitar på cirka tre inches isär. Var noga med att utgå från samma plats på varje bit för att se till att hålen kommer att matcha upp. Skär korta längder av tråd, tråden genom hålen, och använda din tång för att vrida ihop ändarna ordentligt. Fortsätt tills du har botten och överdelen av kajaken. Säkra sömmar med en bindning lösning som Bondo.
5.
Glasfiber och finish kajaken. Att vattentäta kajaken, täck den i sektioner med glasfiber duk. Täck duken med epoxi och lämna glasfiber att bota, beroende på din klimat, kan ta flera dagar eller längre. Var noga med att inte fortsätta med en annan del tills den första är helt torrt. När du har täckt hela båten, trimma kanterna och sand ner, som täcker med ett till lager epoxi om det behövs.


Relaterade artiklar


extrem kyla redskap för kvinnor
hur man hittar erbjudanden på rei
hur man vet om att sätta ett träd
midge fluglarver livscykel
fiske med cigarr bobbers
hur man håller regn ut ur tältet
flinta knapping tekniker
hur korrekt lager kläder för skidåkning
vad som krävs för dyka?
Vilken typ av rådjur är i Texas?