hur man mäter säte storleken på en engelsk eller västra sadel

hur man mäter säte storleken på en engelsk eller västra sadel

Montering av hästen är inte det enda du bör tänka på när du funderar på att köpa en engelsk eller Western sadel. Så konstigt som det låter en 15inch Western sadel och en 15inch engelsk sadel är mycket olika storlekar. När shopping för en ny eller begagnad sadel kan du spara mycket tid om du vet i förväg vilken storlek sadel du letar efter. Det finns många saker att tänka på vid montering av hästen men om du helt enkelt passa hästen och ignorera ryttare, kommer du troligen vara missnöjd med din ridvana.

Du behöver:
måttband eller 18 tum härskare
. sadel att mäta.


1.
att mäta en engelsk sadel, med hjälp av ett måttband eller linjal plats i början slutet av bandet på kanten av niten på kjolen på sadeln. Fortsätt till mitten av BIT. Du kommer att ha din plats storlek.
2.
Nu när du har försäkrat din plats storlek, sitta i sadeln. För sadeln för att passa föraren ordentligt måste du kunna placera fyra fingrar framför dig och fyra fingrar bakom dig. Du vet nu vilken storlek sadel du behöver. För engelska sadlar siffrorna är vanligtvis från 14 inches till 18 inches. Engelska sadlar också kommer i en u00BD storlekar, t. ex. 16 u00BD mm
3.
Mäta en Western sadel är ungefär samma, men du helt enkelt ändra vinkel på bandet eller härskare. Inledas i början mitten av vågorna av horn, sträcka ut den direkt tillbaka till mitten av ökningen av sätet. Mät inte hela vägen till kanten av BIT, men bara där föraren sitter.
4.
Sitter i västra sadeln och med samma tumregel bör du kunna placera fyra finger fram och fyra bak. Westernsadlar kommer i 12 till 18 eller fler inches. En 12-tums västra sadel är barn storlek och brukar kallas en ponny sadel.

Tips och varningar


 • Fyra fingrar är ungefär tre inches. De fyra fingrar regel är dock inte det enda kriteriet. En ryttare komfort bör först och främst. Det är alltid en bra idé att läsa dina passa med din tränare eller instruktör.
 • Många människor ibland köpa en större sadel för ett barn i hopp om att de kommer att växa in i den. Du bör alltid köper rätt storlek sadeln. Du kan alltid sälja den när barnet växer ur det och få en annan.


 • Relaterade artiklar


  biljardbord design förklaras
  platser till lägret på stranden i North Carolina
  hur man avgör om en enkel sammanfattning som pool är rätt för dig
  hur man får den bästa körsträcka från din utombordsmotor
  fiske med cigarr bobbers
  hur man väljer ett fiskedrag
  hur man installerar en propeller Mercury Mariner
  dykväst faq
  hur man sätter en mask på en krok gäng
  hur man ska gå shrimping i Florida inom kustnära vattenvägar