snabbaste sättet att torka ved

snabbaste sättet att torka ved

Den perfekta campingtur kan betyda olika saker för olika människor. Vissa vill grov den med ett tält, medan andra gillar komforten i en RV med inomhus VVS. Oavsett vilken typ av camping vanor en person har, är en gemensam nämnare i alla camping utflykter en avkopplande brand. Men vad händer, när din ved blir blöt och s'mores väntar på att göras

Håll ved från marken

Fukt är en fiende till torr ved, så håller den på marken är en av de största nycklarna till att hålla den torr. Ved som är i kontakt med marken blir blötare på grund av kondens dagg. En presenning är bra att använda som bas för stapling ved för torkning, men det är också bra att stapla veden ovanpå något som är i gång.

Split vått trä

Även om du har ved att redan är delad, är det en bra idé att försöka minska det igen om träet är vått. Veden torkar snabbare om den har öppna ytor som är utsatt för vind och sol. Du kan behöva stapla träbitar ovanpå varandra, men ju mer du kan ha virket öppet för sol och vind exponering, desto snabbare kommer det att torka. När du staplar ved i rader, se till att lämna utrymme mellan raderna så att luften kan cirkulera mellan dem.

Stack Wood nära elden

När du får en eld, försök att använda sin värme för att torka trä du kommer att använda senare. Värmen från lägerelden är ett bra sätt att torka vått trä. Branden hjälper avdunstar fukten från den våta stockar.

Inte helt täcker Wood

Vid torkning ved, se till att lämna ändarna av trä öppna. Att placera en presenning över toppen av virket kommer att hålla regn och fukt från att göra det fuktigare, men loggarna måste exponeras för luft i varje ände. Air är lika viktigt som sol och värme när torkningen vått trä.


Relaterade artiklar


historien om snorkel
hur att montera och demontera en häst
säkerheten för konstgräs kontra gräs
hur man sätter krokar i mjuk plast beten
Hur skapar jag en firepit?
avlägsen vildmark vattenfiltrering tips
hur området klä Mourning Dove
hur man köper pool flottar
Schwinn cykel underhåll
vad är popcorn ogräs?