vad man ska packa för en kall väderlek campout

vad man ska packa för en kall väderlek campout

Packning otillräckligt för ett kallt väder campingtur kan leda till en obekväm eller rentav farligt utflykt. Hypotermi, avskaffandet av kroppens kärntemperatur, kan vara dödliga. Genom att följa dessa råd, kan du säkert och bekvämt njuta av majestät vintercamping

Underställ

utan tvekan ett av de viktigaste sakerna att ta ett kallt väder campingtur är en tillräcklig bas lager -. Lagret av kläder mot kroppen. En bra bas lagret består av en långärmad topp och lång ärm underkläder. Välj kläder gjorda av syntetiskt material som transporterar bort fukt från kroppen. Undvik bomull. Rick Curtis, chef för Princeton University's Outdoor handlingsprogram, påpekar att bomull inte kommer att hålla dig varm om det blir blött, därför att den bevarar vatten.

Strumpor

Varma strumpor är en nödvändighet för kallt väder camping. Ta några fler par än du tror du kan behöva. På så sätt kan du ändra flera gånger om strumporna du har på dig bli blöt. Återigen väljer strumpor som sprider fukten borta, i stället för bomull. Vandring strumpor variera i tjocklek, så se till att få tunga de för kallt väder.

Mellanskikt

Välj en vind skal eller en ull eller syntetiskt tröja att sätta över din baslagret. Online säkerhet resurs Safety. com och Princeton s Rick Curtis rekommendera en ull lager. Vind skal, som Curtis påpekat, minska värmeförlusterna. Du kanske vill packa både ett skal och en pullover för att se till värme.

Yttre lagret

Det yttre lagret av kläder för kallt väder camping bör omfatta vattentäta byxor, en kappa, en hatt, stövlar, ett ansikte mask, halsdukar och handskar.

För din vattentät byxor, välj en syntetisk vattentät lager som är isolerad och lätt komprimerbart. Vissa byxor kommer med en packpåse de kan knuffade in, vilket gör dem extremt kompakt. Du kanske också vill ta med ett extra lager gjord av ett syntetiskt material. Ta inte med jeans.

även ta en varm, vattentät päls. Syntetiska ner rockar är extremt varm och komprimerbart.

spetsa din ytskikt med vattentäta handskar, en mössa hatt som täcker öronen, en ansiktsmask eller scarf och vattentäta stövlar.

Övrig utrustning

När du har samlat dina kläder, överväga husrum och andra förnödenheter. En fyra-säsong tält är ett måste i kallt väder. Safety. com rekommenderar att du väljer en plats skyddad från vinden eller bygga ett vindskydd av snö eller löv. Webbplatsen föreslår också att du ventilera tältet att undvika kondensering.

Om bränder är tillåtna på er camping och trä är tillgänglig, ta tändstickor, en tändare och några tändved (som tidningen) för att starta en brand. Du kan också använda tändstickor och tändare för att starta ett läger spis.

Ta med dig en bärbar läger spis och varma drycker som te. Kaminen kan även användas för varm mat och att smälta snö till vatten.

Ta med en sovsäck som passar dina behov. Uppskatta det kallaste det kan möjligen vara (frikostigt) under din campingsemester och välja en sovsäck betyg inom detta temperaturområde. Mamma sovsäckar är gjorda av syntetmaterial är varma och komprimerbart.

Ta med en sömn kompress för att hålla dig från marken och bekväm.

Till sist, glöm inte tillräckligt med mat och vatten.


Relaterade artiklar


båt belysning förordningar
hur man bar syn ett gevär
hur du kan förbättra din pool spel genom att välja rätt biljard rack
hur en hand luftpump fungerar
hur du ansluter Garmin GPS till VHF DSC
stålkulor vs blyhagel
Hur skapar jag en firepit?
hur man gör en enkel duk tält
hur man gör en fälla sten krabba
ledde vs glödande ficklampor