rullskridskor historia

rullskridskor historia

Även om det inte är exakt överens om när rullskridskor uppfanns, är rullen skate inte utan ett förflutet. Under hela den amerikanska historien, var rullskridskor en form av livskraftiga transport, underhållning, en sport, och ett barndomsminne

Historia

Enligt "The Big Book of Frågor och svar" av Jane Parker Resnick, Rebecca L. Grambo och Tony Tallarico, den första historiska hänsyn till en rulle skridsko var 1759, när en man från Belgien, Joseph Merlin, kraschade genom en mycket kostsam spegel på en danssalong maskerad på stövlar med metall hjul medan du spelar en fiol.

Funktioner

År 1819 Monsieur Petibledin tog ut det första patentet för en rulle skate, vilket också var den första inlines skate dokumenteras. Men som det visade sig, saknade skridsko i konstruktionen som gör det möjligt att vända hörn. Det var faktiskt James Plimpton från Massachusetts, som konstruerade den första rullen skate som skulle tillåta att vrida hörn och kurvor och kallar det "gungande" skate in1863. Denna nya funktion skulle utvecklas genom åren till den populära quad-stil roller skate.

Betydelse

År 1857 var den första rullen skridskobanor öppnas, och i slutet av 1800-talet, var rullskridskor en populär del av inomhus och friluftsliv. Tyckte underhållning och sport i aktiviteter såsom inomhus Roller Polo, en form av rullskridskor hockey spelas av rika män i Newport, Rhode Island, till skridskoåkning tävlingar och lopp hastighet över hela världen.

Fördelar

Under 1840-talet , rullskridskor in arbetsplatsen i Berlin, på en krog som anställd rullskridskor barmaids. Under 1940-talet, används Växeltelefonister rullskridskor att överföra information snabbt mellan operatörer och assistenter katalog och av 1950-talet, hamburgare som levereras till din bil genom att åka rullskridskor mat servrar blev en del av den amerikanska kulturen som fortfarande är populärt i dag.

Typer

Under årens lopp har flera olika typer av skridskor letat sig in populärkultur, inklusive quad-stil rullskridskor, inlines rullskridskor, inlines tennis sko, strap-on rullskridskor (inklusive justerbar storlek rem- på skridskor) och starta-stil rullskridskor.


Relaterade artiklar


hur man väljer som transportväska
hur man fixar en rulle sigma Shakespeare
hur budgeten kalorier för en backpacking resa
hur man fiskar med plast maskar
vad är en kull?
hur rv solpanel kit arbete
hur tråd båt ljus
hur man reload stålkulor
historia stunt drakar
hur du väljer vandring strumpor