avancerade ping pong tips för spin & spikar

avancerade ping pong tips för spin & spikar

Gillar du att spela ping-pong men vill vinna fler spel? Vill du ha en större utmaning än att slå upp dina familjemedlemmar och vänner i småspel i källaren? Eller är du har problem mot mer erfarna spelare som vet hur man snurra och Spike du till underkastelse? . Använd dessa tips och metoder, och du kommer att vara på god väg till nästa nivå

Du behöver:
squid Jig-u00A3 25
test fluorocarbon ledare-2 cirkelkrokar.
1 hel bläckfisk (ca 6 till 8 inches).

Spins och Slam

Ju mer du snurra bollen, desto hårdare du kan slå det och ändå hålla det på bordet. Spin kan du också kurvan bollen genom luften och studsar den i riktning mot snurra när den träffar bordet. Detta kan enkelt OMTÖCKNA din motståndare och ger dig en fördel under spelet.

Spikes eller slams, snabbt hjälpa dig att vinna en punkt beslutsamt. Om detta utfördes korrekt, spikar är extremt svåra att återvända. Försök att slå en spik kors domstol för att minska din felmarginalen.

Typer av Spin

Spin appliceras genom att borsta eller skimning bollen istället för att göra torget kontakt. Den position som din paddel dikterar vilken typ av spin du kan sätta på bollen.

Topspin: Spelaren skapar en nedåtriktad kraft på bollen och tvingade den att rotera framåt så att toppen rör sig i samma riktning att bollen är ute och reser. Detta nedåtriktad kraft gör att bollen att doppa snabbare mot bordet.

Topspin tillåter avancerade spelare att slå bollen hårt underifrån nätet och ändå landa bollen på din motståndares sida av bordet. Topspin är bäst för hårda och aggressiva skott.

backspin: Här skapar spelaren en uppåtgående kraft på bollen, vilket leder till botten av bollen att röra sig i samma riktning som bollen är ute och reser. Till skillnad från toppad, medför denna uppåtgående kraft bollen att släppa långsammare.

En tung underskruv stroke avrättades flera meter bort från bordet skapar en "stopp-och-släpp"-effekt som ofta används av försvarare när man spelar mot toppad attacker. Den önskade effekten är att fart framåt bollen saktar ner över motståndarens sida av bordet, med bollen sakta faller till spelyta. Underskruv används bäst när bollen över bordet och du inte har utrymme att svänga upp och skapa toppad

sidospinn. Detta gör att bollen kurvan till vänster eller höger i luften. Bollen sjunker i samma hastighet som en hit utan spinn.

Sidospinn kan kombineras med antingen toppad eller underskruv. En boll med toppad och sidospinn droppar snabbare och kurvor åt vänster eller höger, medan en boll med underskruv och sidospinn tenderar att sjunka långsamt och kurvan samtidigt. Sidospinn kommer att göra det svårare för din motståndare att avgöra hur mycket toppad eller underskruv är på bollen. Denna obeslutsamhet kan tvinga honom till att göra misstag.

Smashar och Slam

Kallas också döda, en smäll eller smash är hit med liten eller ingen toppad på bollen. Målet är att träffa en unreturnable skott som gör att du kan vinna poängen.

Du bör använda en "hög /låg" strategi. Du vill börja lågt och avsluta hög, kom emot nätet mer än någon annan sköt i bordtennis.

Du vill knäppa genom bollen, vilket genererar mer fart än toppad. Ofta är detta skottet träffade efter en defensiv skjuten av din motståndare, så du bör ha tid att ställa upp och köra slam ordentligt.


Relaterade artiklar


hur man kan kasta ett fisknät
smallmouth Bass Fishing tips
Hur fungerar en mynningsbroms arbete?
hur hog jaga
hur man gör trick på inlines
hur man kan återställa militärt överskott tält
simsätt i simtävling
det bästa sättet att montera hjort horn
hur man köper en shot gun
camping måltider för barn