bas fånga tips

bas fånga tips

Från plast maskar till crankbaits till spinnerbaits och buzzbaits, bas fiskare har ett enormt utbud av beten som ska användas för uppmuntran bas i bitande. På många ställen sportfiskare också har ett val av fiske efter havsabborre i grunt eller djupt vatten

Du behöver:
squid Jig-u00A3 25
test fluorocarbon ledare-2 cirkelkrokar.
1 hel bläckfisk (ca 6 till 8 inches).

Jigworms

Jigworms är effektiva beten för att fånga stora mängder bas, särskilt i djupa vatten. En jigworm består av en svamp-head jigg, vanligtvis mellan en åttondel och en fjärdedel av ett uns, och en plast mask 4 till 7 inches i längd. Masken träs på skaftet på haken. Sportfiskare bör välja ett spinnspö och rulle och en 6-till 8-pound test lina för fiske jigworms. De bästa områden att fiska dessa beten är runt weedlines och drop-offs. Cast lockbetet och låt det sjunka till botten. Stöt sedan den längs botten som du rullar den tillbaka. Alternativt, rulle lockbetet stadigt strax ovanför botten.

Topwaters

Topwater beten som buzzbaits och poppers är bland de mest effektiva basen beten, fungerar särskilt väl i tidiga morgnar, kvällar och på mulna dagar. Cast balterna runt nedsänkt vegetation eller kustlinje täcka liknande båt bryggor, framväxande vegetation och timmer. Om du fiskar runt täcka som sticker upp ur vattnet, lägga din topwater bete så att det körs i locket som du vacklar tillbaka det. Den plötsliga förändringen i riktning och hastighet, och kanske det buller, kommer få en strejk från närliggande bas.

Levande agn

Många bas sportfiskare inte använder levande agn, delvis eftersom turneringarna inte tillåter det. Men levande agn som iglar, Nightcrawlers och promelas ofta kommer att fånga mer bas än konstgjorda beten. Det bästa sättet att fiska med levande bete för bas är att avbryta det under en Bobber och fisk i en bädd av vegetation. När bas är aktiva, använder levande bete är inte nödvändigt. Men när fisket är segt --- som under kalla-front förhållanden -. Levande agn kan göra en skillnad

Djupt vatten

Eftersom de flesta sportfiskare förknippar bas med grunt lock, kommer de kryssning strandlinjer söker täcka ut båt bryggor, framväxande vegetation och timmer, men djupt vatten kan innehålla ett överflöd av bas som får mindre mete tryck än deras grunt vatten bröder, och är också mindre mottagliga för att deras rutiner ändras med båttrafik och förändringar i vattentemperatur. Som ett resultat, djuphavsfiske bas är mer förutsägbara. När vattnet är varmare än ca 70 grader, bastopp för djupt vatten och samlas längs weedlines, liksom kanter drop-offs, gupp och rev. Dessa bas är ofta i skolor också, så när du fånga en bas på djupt vatten, är det sannolikt det finns fler i området. Börja söka efter dessa fiskar genom att kasta en snabb rörelse lura som en djupdykande crankbait. När du får ett bett, antecknar platsen. Fortsätt att gjuta crankbait tills du avslutar fånga fisk och sedan fiska området med en långsamt lura som en jigworm, plast mask eller kjolar jigg och plast släpvagn.


Relaterade artiklar


hur man säkert vandra backcountry spår
det bästa sättet att rengöra och underhålla ett gevär gamo pellet
hur man gör trick på inlines
instruktioner om att sätta ihop biljardbord
användningar av en brukskniv
Fotbolls VM historia
hur man fixar bytet våren på trolling Minn Kota motorer
hur träning utomhus under sommaren
hur man kan njuta en lyckad resa Minnesota fiske
tips på lerduveskytte