båt tältduk

båt tältduk

Båt duk kan skydda båtens motorer, lucka, segel, rorkult och mer, men du måste också ta hand om duken för att hålla det hjälpa dig i många år framöver. Byta duk är billigare än att ersätta båtutrustning, och underhålls regelbundet duk kommer att hålla de gånger du behöver byta duken långt ifrån varandra

Vad är Boat Canvas?

Mest båt tältduk är av Sunbrella, som är ett vatten, UV och mögel resistent akryl. Lämnar dock saltvatten efter en restprodukt på tyget som håller fukt och orsakar mögel, därför bör båt duk rengöras regelbundet för att hålla den användbar.

Reparation

Innan man påbörjar någon rengöring av duken, reparera eventuella revor och ersätta någon kragarna och fästen som saknas eller är skadad. Även större skador bör tas om hand direkt, inträffar någon typ genom normalt slitage. Om du rengöra din duk på ett regelbundet schema, då det skulle också vara ett bra tillfälle att inspektera om några av normalt slitage har förvandlats till skador som behöver repareras.

Rengöring

Börja tältduk genom att borsta bort lös smuts och följer det med en tvätt av tvål i varmt vatten. Använd ett icke-tvättmedel tvål eftersom rengöringsmedel kan skada duken finish, vilket gör den känslig för större skador från väder och vind. Lux och Ivory tvål anses två bra tvålar att använda. Skölj duken noggrant med kallt vatten efter tvätt så att tvålen inte torkar på duken.

Underhålla husbloss

Om din duk har en husbloss som är en del av den, torka dessa områden med ett sämskskinn efter tvätt för att undvika fläckar eller strimmor. Om du behöver tvätta dem mellan regelbundet underhåll, använd en plast renare, inte en fönsterputsare som Windex.

Vattentätning

Efter tvättning, spred duken ut så att den kan torka. Använd inte en torktumlare. När duken är ren, kan du också vatten repellerande medel. Använd inte silikonbaserat impregneringsmedel på Sunbrella. Det är inte förenligt med fabriken tätningsmedel. Täck dina exponerade båt ytor med en trasa eftersom tätningsmedel kan skada båtens yta. Även täcka varje husbloss och dragkedjor i duken. En tunn hinna av tätningsmedlet bör arbeta för ungefär ett år.

Hålla mögel Borta

Ett sätt att undvika mögel mellan rengöringar är att spraya duken med en 50/50 lösning av vatten och vinäger när du tvättar ner båten i slutet av en resa.


Relaterade artiklar


hur man buld en logg jakt blind
hur du gör din egen bivack säck
säkerhetsutrustning på en båt
badminton regler
hur man fiskar med serpentiner
underhåll för en utombordare båtmotor
Hur man använder en Ruger P94 pistol
hur man använder en hiss pricken duk fäste för en båt
båt reparation och underhåll
Vilken är den bästa fiskagn?