det bästa sättet att testa styrka lina

det bästa sättet att testa styrka lina

Känslan av att förlora en trofé för små fiskar eftersom dina radbrytningar kan hjärtskärande. Den ständiga gnugga lina på stenar, stenar, stockar och andra undervattensfarkoster strukturer kan orsaka hack i den. Dessa skrubbsår kan orsaka radbrytning i det avgörande ögonblicket. Det är därför det är viktigt att testa din linje regelbundet

manuell inspektion

kontrollera manuellt styrkan i din lina är inte en svår uppgift. Ta din stolpe och rulle till en öppen plats och fäst i slutet av linjen till en trädgren eller ett staket. Promenad med din stav med din linje buffra bort rullen tills du har nått slutet. Lägg stången ner och sedan gå tillbaka till där du bunden linjen. Kör fingrarna över den linje som du visuellt inspektera den för några små skärsår eller hack. När du hittar en, sätta på ett par handskar och drag från båda sidor för att se om linjen snaps. Inspektera de första 50 meter från din linje på detta sätt. Det är där de flesta av dina pauser kommer att ske.

5-pound Vikt

För att kontrollera integriteten av din lina, testa det enligt samma förutsättningar vad som skulle inträffa vid fiske. I ett öppet område, slips slutet på din linje till en 5-pund vikt. Promenad med din stav på en plats cirka 50 meter bort och försöka rulle vikten mot dig. Rulle med en stadig rörelse och ryck inte vikten. Om du har ett försvagat eller äventyras linje den kommer att gå under detta tryck och bör ersättas. Om du kan föra vikt även ett par meter längs marken mot dig bör din linje motstå ett tryck som en fisk kan ansöka om att den.

Provtryckning

allra sist i raden kan ta ganska slog under året. Kontrollera detta område oftast. Bind din linje till samma staket eller träd gren och går iväg från 40 till 50 fot. Stopp och göra samma rörelser som du skulle använda för att sätta en krok i en bitande fisk. Dra tillbaka snabbt på stången spetsen fem eller sex gånger för att testa linjen. Om det håller upp, kan du ha förtroende för det. Ett annat bra test är att binda en av dina lockar till linjen och kastade ut i fält. Ryck tillbaka på stången spetsen precis innan lura träffar marken. Detta kommer att utöva påtryckningar på den linje som kommer att avslöja några svagheter. Det är en bra idé att klippa bort de sista inches på din linje och att Retie krokar och beten för att det regelbundet för att vara säker.


Relaterade artiklar


hur man rengör din båt
hur man patch ett hål i en trä båt
hur du gör din egen båt täcka och spara pengar på det
hur man väljer mellan en uppblåsbar kajak eller hårt skalade kajak
simma som Michael Phelps ... inte!
hur man får klart för sommarens aktiviteter
hur man gör en hemmagjord camping hängmatta
länspump definition
full våtdräkt: korrekt vikta
den bästa typen av beten för largemouth bas fiske