fläckig Bass Fishing tips

fläckig Bass Fishing tips

Spotted bas, finns främst i sydöst, är populära fiskarna eftersom de ger en god kamp. De liknar largemouth bas men mindre, så lätt hantera och linjer är tillräckliga. De har överlägsna luktsinne och är allätare, liksom nyfiken, vilket gör dem mottagliga för många beten och lockar. De föredrar klippiga kuster men kan hittas på djupare vatten och strömmar

Förberedelser

Spotted bas är i allmänhet finns i sydöstra Turkiet och norrut till Kentucky och Tennessee. De överstiger sällan 3 till 4 kg. Även fiskare har fångat dem upp till 10 kg. Lätt att ultralätta tackla och linjer ska vara adekvata, och spår behöver inte vara mer än 10-lb. test.

fisk äter allt från maskar till små ankungar. Carry mindre beten än för largemouth bas eftersom fläckig bas har mindre munnar, eller använd flugor, maskar eller andra levande bete.

De flesta fiskare rekommenderar spinnerbaits. Men eftersom fläckig bas är nyfiken och kommer att undersöka ovanliga drag, fiskare använder andra beten också. Några sportfiskare föredrar nymfer, kräftor och betesfisk mönster eller terrestrials eller poppers. Som med alla bas, kommer vissa beten fungerar bra på en dag men inte på en annan, så ändra dem om antalet biter minska.

Flugfiskare rapporterar sina bästa framgång med vita och gula serpentiner, ullig buggers eller Clouser promelas.

Habitat

I likhet med andra bas, fläckig bas vanligtvis bor runt vattenväxter såsom lilja kuddar, semi-nedsänkt gräs och vattenväxter där insekter samlas. De gillar att vila under nedsänkta stockar, stenar och riprap längs flytande bäckar och sjöar, speciellt när vädret är varmare. Generellt leta efter dem i struktur längs steniga stränder och vikar, där de ibland skolan.

Fläckig havsabborre bli aktiva på 52 till 54 grader men föredrar vatten mellan 70 och 78 grader. Många fiskare rapport september och oktober är den bästa tiden för fläckig bass fiske, men det beror på lokala vattentemperaturer. Under varmare delar av dagen fläckig bas kommer ner till sjöbottnar att hålla huvudet kallt, vilket kräver djupare kastar.

Under våren fisken föredrar att leka eller bottnar av sten eller grus. En fiskare kan ta dem i 4 till 10 meter av vatten med jerkbaits och rör.

Varningar

Spotted bas har ett exceptionellt luktsinne. Använd inte handkrämer eller tvål med lukt. Eller så använder kommersiella produkter för att dölja lukten vid hantering agn, trolling beten och tackla.

När du närmar fläckig bas i klart vatten, vidta försiktighetsåtgärder. Fisken kommer Väktarens lätt. Inte vifta med staven runt onödan när gjutning. Gör inte ljud inne i båten, som glider en talja låda. Undvik stora skuggor på vattnet. Använd den minsta linjen möjligt att minska synligheten, såsom en 8-lb. test, och inte överstiger en 10-lb. test.


Relaterade artiklar


hur man kan anpassa fenytoin
hur man bygger crappie fisk attractors
den bästa flugfiske utrustning
hur man gör myggmedel hemma
vad är en airsoft BB pistol?
sluss box instruktioner
Hur du ser på en solnedgång från bergen
hur man sätter en fiskelina på en zebco 404
hur du köper en backpacking tält
Snow Goose jakt tips