fördelarna med en recumbent cykel

fördelarna med en recumbent cykel

Liggcyklar erbjuder en rad fördelar för cyklister. Genom att erbjuda en annorlunda kroppsställning som minskar belastningen på rygg, knän, handleder och händer kan liggcyklar göra cykling mer bekväma och hållbara för många ryttare. De har också bromsa mer effektivt och kan vara mindre farligt i en nedgång

Historia

liggcyklar har funnits i flera år, med nya innovationer dramatiskt förändra deras utseende och funktion över tiden. Några av de tidigaste versionerna kallades "Fåtölj Bike" och "Easy-ordförande Bike. "

Funktioner

liggcyklar erbjuda en annan kroppsställning än upprätt cyklar. På en recumbent cykel, är cyklistens plats längre bakom och i höjd med pedalerna. Styrning sker vanligtvis genom att manipulera styret på varje sida sätets.

Innebörd

Uppförandet av en recumbent cykel dramatiskt förändringar krafterna på cyklistens kropp. Recumbent cykel entusiaster hävdar att kroppen position skapar betydligt mindre stress på ryggen, eftersom cyklisten inte är böjd över. Cyklisten istället lutar sig bakåt mot ryggstödet i ett bekvämt tillbakalutad ställning.

recumbent cyklist måste använda benen och gluteus muskler att utöva full kraft på pedalerna. På en upprätt cykel, kan en ryttare stå upp och använda kroppsvikten för att bidra till att förvandla pedalerna på svåra klättrar. På en recumbent, det är inte ett alternativ, men trycka tillbaka mot sätet hjälper använda benen effektivt för mer kraft. Liggcyklar eliminera belastningen på knän och vrister som orsakas av att stå på pedalerna på en upprätt cykel. Ingen vikt är på recumbent cyklistens handleder eller händer, vilket kan vara mer bekväm.

Funktion

Två andra fördelar med liggcyklar rör mekanik av cykling. En är att liggcyklar "bromsning är effektivare eftersom den främre bromsen kan användas i större utsträckning än på en upprätt cykel, utan rädsla för att ryttaren ska fällas undan framhjulet. En annan fördel är att infaller på en recumbent cykel är mindre farligt eftersom det är närmare marken än en upprätt cykel och dess ram tenderar att bättre skydda föraren.

Överväganden

väljer att köpa en upprätt eller recumbent cykel beror på dina personliga preferenser och typiska aktiviteter cykling. Tänk på att många cyklister behöver lite tid att anpassa sig till recumbent design och vant sig dess hantering. Du kommer förmodligen också ha en flagga eller ljus för att markera cykeln position på vägen att göra den mer synlig för bilisterna. Detta är viktigt eftersom liggcyklar är så mycket lägre på vägen. Var medveten om att det kan vara något svårare att hitta service och tillbehör för en recumbent cykel än en upprätt cykel eftersom det är betydligt färre säljs varje år.

Missuppfattningar

En stor missuppfattning om liggcyklar är att de är långsammare än upprätt cyklar. I själva verket var världen cykel hastighetsrekordet på 81 mph fastställts av en recumbent cykel med spackling (en kol cover) monterad över den. På slät väg och neråt, kan en recumbent vara lika snabb som en upprätt cykel, men det kan vara något långsammare i backar på grund av sin större tyngd och eftersom ryttaren använder en annan uppsättning muskler för makten. Men sammantaget finns det lite fart nackdel för liggcyklar.


Relaterade artiklar


hur man gör en pistol snodd
hur man fixar tältpinnar
hur man skapar en patch biker klubb
gör det själv reparera fiske rulle
vad är en cirkel krok?
hur man överlever om du går vilse i skogen
hur man fiska öring med spinner lockar
typer av lax fisk
hur man får ett MMSI-nummer
hur outfit ett barn för fiske