hur man bygger en perfekt lägereld

hur man bygger en perfekt lägereld

Så du gjorde det till en perfekt camping plats, men du var frånvarande den dag scoutledare gav föreläsningen lägerelden. Har du packa ihop och åka hem? Vill du bryta ut bensinen? HIMLAR NEJ! . Använd enkla, men mycket effektiv metod för att bygga den perfekta lägerelden

Du behöver:.
Matcher
Torrt gräs eller andra fina material.
Små kvistar.
Små pinnar.
Trädgrenar.
Ved.
Tegel eller stora stenar.
Spade (tillval).


1.
Börja med att samla in fem olika typer av pinnar (pinnar är brandfarligt material som används specifikt för att bygga en brand). Alla tände bör vara helt torr och lätt att lyfta. Sätt tände i fem högar: Fire Loggar (bör vara tjockare än en vuxens låret), Dessa Trädgrenar (dessa bör delas i bitar ungefär lika länge som din underarm), små pinnar (kan brytas bort av trädgrenar och bör vara ungefär lika tjock som dina fingrar), kvistar (dessa bör vara ungefär lika tjock runt som en penna eller mindre), och gräs. Du kan byta papper, vass, löv, eller mycket små kvistar för gräs.
2.
Hitta en lämplig plats för din lägereld. Det bör vara tydligt av överskjutande gräs, buskar, överhängande trädgrenar och bör inte användas för lagring eller brandfarliga vätskor eller andra material. Om du har en rake eller en gammal kvast kan du använda dessa för att göra området så tydlig som möjligt. Du vill inte en herrelös lågor fånga din skog i brand. Se också till att inte ställa in din tält och sängar för nära elden, är mest camping strö mycket brandfarliga.
3.
Om du har en spade, gräva ett hål om 18 inches djup och tre meter i diameter. Du ska kunna sitta i hålet och sträcka på benen ut. Surround hålet med tegel eller stora stenar för att hålla alla herrelösa lågor från att fly elden gropen.
4.
Börja fylla eldstaden med alla gräs. Det borde räcka gräs att pågå i minst en minut när du sätter en match till den. Ta inte mer än göra det heller, eftersom gräs tenderar att flyga runt lätt när i brand. Vanligtvis en eller två buntar om storleken på en basket borde räcka.
5.
Nu lugg kvistarna rätt i mitten av gräs. Om du har tillräckligt kvistar, bör du täcka merparten av de främsta i högen av gräs. Drop nävar små pinnar på toppen av grenarna så att de faller slumpmässigt över högen av pinnar.
6.
Nu försiktigt placera trädet grenar runt högen så att de bildar ett slags av tältkåta där tips touch på toppen av högen. Din lugg ska se ut som en tältkåta när du har alla grenar på plats. Efter dina grenar är på plats försiktigt rum två eller tre stockar brand på högen. Försök att placera dessa på samma sätt som du gjorde med trädgrenar.
7.
Slutligen låta alla veta att du tänder eld strejken matchen och ljus gräs längst ner. Försök att lätta högen på olika platser så att det kommer att fånga snabbare.

Tips och varningar


 • På blåsiga dagar använda kroppen eller andra människor för att blockera vinden när du tänder brasan.
 • Grundtanken är att ha din lugg från minsta bitarna på botten till största bitar ovanpå.
 • Använd aldrig bensin eller andra brännbara ämnen att starta din brand. Dessa kan orsaka explosioner och oftast kommer inte att hjälpa din eld att lysa länge.
 • alltid ha vatten eller brandsläckare redo ifall din eld blir utom kontroll.
 • alltid ha en vuxen närvarande vid tillsynen.


 • Relaterade artiklar


  hur man tar hand om en gjuten netto
  hur man baklucka vid ett universitet i Georgien fotbollsmatch
  havsabborre fisketips
  hur man byter en bromswire
  hur man kan fånga öring med jigg
  hur fästa västra sporrar till stövlar
  Fakta om monofilament lina
  hur reparera RV glasfiber yttre skador
  de bästa sätten att fånga largemouth bas
  hur du tar bort en stor båt motor