hur man kan beräkna månens faser

hur man kan beräkna månens faser

Månen kretsar jorden var 28 dagar, och under den tiden, presenterar det fyra olika aspekter-faser-till följd av förhållandet mellan solen, månen och jordens skugga. Faserna, medan vanliga i den meningen att de ändrar om var sjunde dag, variera beroende på den exakta tiden som fasen förändringar. Beräkning av exakt tid och dag för den fas som ändras i förhållande till din position kräver att du använder Nautical Almanac och lite matematik för att få din lokala tiden med hjälp av en synkroniserad klocka och din exakta longitud.

Du behöver:
Nautical Almanac
. Din exakta longitud.
Radio som kan ta emot sändningar i High frekvensområden.
TIDMÄTARE synkroniserade nyligen med NIST radiostationer wwv eller WWVH.


1.
Data sidor i Nautical Almanac är organiserade efter datum. Månen data finns på sidorna på höger sida av boken. Hitta ett datum sida där det finns en fas förändring av månen och registrera tid. Den angivna tiden i almanackan är det dags att fas förändringen inträffar vid Greenwich Meridian.
2.
Hitta longitud representerar mitten på det närmaste tidszon. Till havs är den närmaste raden av longitud jämnt delbart med 15 centrum av en tidszon. Det noteras som positivt i väster longituder och negativ i öster longituder. Zonen sträcker sig 7-1/2 grader öster om den linjen och 7-1/2 grader väster om den linjen.
3.
Beräkna skillnaden mellan timmen vinkel i mitten av den tidszon du befinner dig i och timme vinkel du befinner dig. Till exempel, om din nuvarande longitud är W 88 grader 14 minuter och 38 sekunder, konvertera longitud till decimalgrader. Gör detta genom att dividera minuter med 60 och sekunder med 3600 (60 minuter x 60 sekunder). Lägg resultatet till antalet grader. Resultatet är din longitud i decimalgrader.
4.
Subtrahera din longitud i decimala grader från linjen för longituden som representerar mitten av den tidszon du befinner dig i om du är öster om mitten av tidszon. Lägg till dina decimala grader till longituden om du är väster om centrum av tidszon. Sedan den 1 grad motsvarar 1 /15 (0,667) på den tidzon, vilket är 1 timme bred, multiplicera resultatet med 0. 667. Resultatet är det antal minuter som ska läggas till (om West av zonen centrum) eller subtraheras (om östra zonen centrum) från Zone Dags för förändring av månfas som anges i almanackan.

tips och varningar


 • National Institute of Standards Radiostationer wwv och WWVH sänds i höga frekvensband på 2,5, 5, 10, 15 och 20 megahertz ge global täckning. De stationer sänder ut en tidssignal, baserat på National Institute of Standards atomur, varje minut. Tiden hacka, som har ett 15 sekunders nedräkning vid slutet av varje minut inkluderar Marine storm varningar och annan information.
 • Glöm inte att rätt zon Tid för sommartid, om det behövs.


 • Relaterade artiklar


  hur man paddla kanot för nybörjare (lätt, detaljerat)
  Hur du ser på fotbolls-VM för gratis på nätet
  hur man kasta en baitcaster
  hur man installerar kvävas rör
  Hur inombordsmotorer båtmotorer arbete?
  Hur är plast fiske maskar gjort?
  hur man skapar en patch biker klubb
  frisbeegolf information
  hur man överlever camping
  hur man kan njuta av en kväll tittar på fotboll.