hur man lär sig att simma (ingår diagram)

hur man lär sig att simma (ingår diagram)

Börjar lära sig simma kan vara skrämmande och för vuxna, pinsamt. Detta är ett sätt du kan lära dig att simma själv utan annan person. Stegen är detaljerad med diagram för att hjälpa till att förklara övningen. Nu, gå ut och ha kul

Du behöver:.
Snorkel
Flytredskap: Noodle föredra
. Skyddsglasögon.
Näsa kontakt (tillval).
Pool eller badplatsen.


1.
Först hitta det område du kommer att träna i. Detta område bör åtminstone naveln men lägre än hakan. Se till att du kan stå lätt så om du upplever några problem Allt du behöver göra är att stå upp. Du kan ersätta den flytande enhet nedan för en person att stödja er i dessa områden.

Börja med att hålla på kanten av poolen. Sparka upp fötterna och sparkar på benen växelvis 1 fot från varandra, kick för 2 minuter. Försök att hålla kroppen som parallell till toppen av vattnet som möjligt (Se diagram 1).

Därefter går under vatten, hålla dig under vattnet i 5 sekunder. Använd en näsa plug om så önskas. Andas ut när 5 sekunder slutet som ni kommer upp mot ytan. Breath i efter ditt huvud bryter ytan och går tillbaka under ytterligare 5 sekunder. Upprepa i 5 minuter. (Se diagram 1).

När du är bekväm med dessa övningar, gå till steg 2.
2.
Ta ut din flytväst. En nudel är att föredra. Lägg den under armarna. Sparka upp fötterna och praxis sparkar som du gjorde i steg 1 med väggen. För nu, hålla huvudet ur vattnet eller använda en snorkel. (Se diagram 2).

Öva att hålla andan och gå under vatten som du gjorde i steg 1, men försök hålla andan i 10 sekunders intervall. Upprepa i 5 minuter.

När du är bekväm med dessa övningar, gå till steg 3.
3.
Återigen, ta ut din flytväst. Lägg den under armarna som du gjorde i steg 2. Denna gång, medan du sparkar, stoppade huvudet i vattnet i fem sekunder. Andas ut i vattnet som du tar med huvudet ur vattnet mot sidan av kroppen (välja sida, vänster eller höger, och fortsätt på sidan du väljer). Breath in snabbt och sedan lägga huvudet bakåt i vattnet. Fortsätt med detta i 10 minuter (se diagram 3 ). **

Tillsammans med andning åt sidan, öva lyft huvudet rakt upp ur vattnet. Andas ut när du lyfter huvudet rakt upp ur vattnet efter fem sekunder, andas in snabbt och sedan lägga huvudet i vattnet igen (se diagram 3 ). **

fortsätta öva hålla andan som du gjorde i steg 2. Öva i 5 minuter.

** Goggles kan bidra till att hindra dig från att köra in i väggar.

När du är bekväm med dessa övningar, gå till steg 4.
4.
Du kommer nu att börja använda dina armar för att försörja dig. Använd snorkel så att du kan placera ditt ansikte i vattnet och inte behöva oroa sig för drunkning. Placera nudel under bröstkorgen och använd armarna för att flytta själv. För att göra detta, håll armarna ut som ett T, boll händerna och armarna i bröstet. Öppna händerna i en rak palm och räta ut armarna tills de är raka och i linje med huvudet. Därefter börjar öppna dina armar för att gå in i T-läge igen. Medan du gör detta, flip handleden runt så att handflatan är vänd i motsatt riktning (se diagram 4).

Använd kraft när man kommer ner i T-läge igen för att flytta dig själv och dra försiktigt armarna till bröstet. Eftersom vi använder flytväst kan du börja långsamt, men så småningom detta bör vara en jämn, relativt snabb enda rörelse.

Fortsätt andningsövning. Försök att hålla andan längre än 10 sekunder.

Öva sparkar.

När du är bekväm med dessa övningar, gå till steg 5.
5.
Allt du göra nu är att lägga sparkar på din första övningen i steg 4 (med armarna när du är på flytväst). Även armarna inte går bör du alltid sparkar. Du kan växla flytta armarna och sparkar, eller så kan du kontinuerligt kick. Flytta din torso i den riktning du vill gå för att navigera runt i området (se bild 5).

När du har möjlighet att sparka och röra armarna, ta av dig snorkla och lägga andning, som du gjorde i steg 3, motion 2 (se diagram 3) med huvudet rakt upp ur vattnet. Andas in när du har händerna i T-läge i diagram 4 (steg 1). (Använda diagram 4) Du andas ut på steg 3 och få huvudet ur vattnet under steg 4 att andas och gå tillbaka under på steg 1.

Fortsätt andningsövningar.

Öva dessa övningar tills du kan göra dem alla tillsammans utan att pausa eller bromsa.

När du är bekväm sparkar, med armarna, andas, och rör sig på området, gå till steg 6.
6.
Nu ska du lära dig ett annorlunda sätt att röra armarna. Fortsätt att använda flytväst under bröstet. Detta kallas freestyle och kan hittas på andra hur webbplatser. Det enklaste sättet att lära här är att börja med båda händerna framför dig med en öppen handflata. Ta en arm och hålla den rak, flytta armen tills den pekar på botten av poolen. Böj samma arm vid armbågen och ta upp det ur vattnet precis nedanför ditt ansikte, samtidigt flytta de andra armen tills den pekar på botten av poolen. Ta upp det på samma sätt som du flyttar den andra armen tillbaka. Välj din vänster eller höger sida för att andas in när din arm kommer upp och plocka den motsatta sidan andas ut i vattnet. Du praktiserat denna andningsövning 1 i steg 3 (se diagram 6). När du väl har börjat, fortsätta att upprepa steg 3 och 4 i diagram 6.

Lägg sparkar och andning. Andas till en enda sida. Andas in på steg 3 och andas ut på steg 4. Luta axeln tillbaka mot andra armen i steg 3 för att få huvudet ur vattnet

När du är bekväm med att flytta och andas, gå till steg 7.
7.
Nu är det dags att ta bort din flytväst. Börja med att sparka upp benen, som du gjorde på väggen eller så kan du sparka bort botten av poolen skicka dig till en rörelse framåt (se bild).

Börja flytta armarna omedelbart som du gjorde i steg 4 eller steg 6. Andas antingen genom att lyfta huvudet rakt upp om du använder din armar som steg 4 eller att din sida om du använder steg 6. Om du vill att bromsa denna process ner, börja med att använda din snorkla igen och bara använda armar och ben.

Grattis, ska du nu simma utan stöd. Innan jag går in på djupare områden av poolen, se till att du kan simma fram och tillbaka över den grunda delen fyra gånger utan att stanna upp stå eller skjuter ifrån väggen med fötterna.

Tips och varningar


 • Bad i djupt vatten där du inte kan röra vid golvet lätt med fötterna är farligt och du bör ha en simbassäng kompis med en livräddande flytväst för säkerhets skull.


 • Relaterade artiklar


  hur man väljer en uppblåsbar kajak
  hur man simmar för barn
  hur man konstruerar en kajak
  hur man hittar jakt mark
  hur man använder en pop up tält
  hur familjen läger på en budget
  grundläggande pool spelregler
  hur man bygger en Baggö spel
  Hur fungerar ett arbete isbox?
  hur man gör en båt kapell