hur processen, slaktare, och gör vilt smaka bra

hur processen, slaktare, och gör vilt smaka bra

Hjortkött behöver inte smaka illa. Den gamey smak kan undvikas med rätt skott placering, området vård och styckning teknik. Hur du steker köttet kan vända dåligt kött bra eller bra kött dåligt. Efter dessa åtgärder kommer att ge dig kött gourmet kvalitet. Jag har även några tips för att minska gamey smak på kött som redan dålig

Du behöver:. .
Vassa knivar
fryspåsar.
is.


1.
Döda din rådjur med en snabb och etiska skott. Det är det första steget i skörd läcker kött. Bara göra hjärt-och lung skott grund av den massiva blodförlusten från dessa. Blod i kött är en viktig orsak till viltsmak. Efter skottet ge djuret tid att hoppa i säng och ut. Stöta det bara kommer att få den att köra skapa mindre mört kött.
2.
Recover ditt djur så snart som möjligt. Om du kan kvartalet inom en timme eller två från döda inte tarmen det än. Om du måste rensa den på plats vara mycket noga med att inte punktera blåsan. Urin förgiftade kött är förstört.
3.
Häng rådjur av de bakre benen. Ta bort det manliga organet och skär dölja runt ändtarmen och svans. Nu hud hjorten, dra dölja ned till huvudet. Använd en filet kniv att skära gömma bort som du drar. Ta bort huvud och udden. Stora mängder blod bör nu rinna från halsen. Tvätta kroppen helt, ta bort allt hår och blod.
4.
Ha en ren kylare med ett lager av is redo. När du tar bort köttbitarna kontrollera blodsprängda kött måste det tas bort och kastas bort. Tvätta allt kött innan du lägger den i kylen. Ta bort backstraps först, följt av frambenen. Nästa bort halsen och allt skrot kött du ska hålla. Ta bort halsen från halsen. Placera ett tunt lager av is över detta kött.
5.
Placera en tarm hink under ditt rådjur. Klipp från mellan bakbenen ner till mitten av revbenen och längs revbenet från baksidan ben till centrum. Var noga med att inte klippa något organ. Titta på dina fötter, eftersom modet kan falla ut lätt. Ta bort Filé. Om du vill, hjärtat, levern eller något organ är det nu dags att få det. Skär ryggraden precis under bakre skinka och allt du inte vill kommer att falla in i skopan. Dela bakre benen och lägg dem i kylen.
6.
Placera dina kylaren fylls med kött till en walk-in svalare. Gör följande om du inte har en walk-in svalare. Fyll kylaren med is. Skaka kylaren för att göra is nöja sedan fylla med is. Öppna avtappningen på kylaren eftersom du inte vill att köttet sitta i vatten. Varje par timmar skaka av kylaren och tillsätt is efter behov. Håll köttet på is i två dagar. Då de flesta av blod ska vara borta och rådjurskött kommer att ha åldern.
7.
Butcher ditt eget kött. Ha en skål för skrot kött och en för gryta kött. Debone allt. Allt kött måste ha allt det fett och silver hud tas bort. Fettet gör gamey kött och silver hud gör det segt och trådig. Även några sår kanaler måste skäras ut och kastas bort. Titta noga för kula och benfragment. Med en kniv skrapa bort slem, smuts och hår.
8.
Ställ frambenen, klipp, ögon runda och hals åt sidan för att krossa eller ryckig. Vissa använder halsen som en stek, om du inte fryser det nu. Klipp alla biffar och stekar till servering storlekar, torr, tätning och frysa.
9.
Grind vad som finns kvar i en stor skål. Blanda det malda köttet sedan slipa allt igen. Om köttet fortfarande trådiga du måste slipa den igen. Upprepa tills köttet inte längre är trådig. Rengör din slipmaskin varje gång du slipar en serie. Nu lägga antingen hackat fläskkött eller billiga hamburgare till din hjortstek och slipa. En 50/50 blandning fungerar bra. Freeze måltidens storlek paket.
10.
Tillsätt mer fläsk eller nötkött om din mark vilt smaker gamey. Matlagning den som chili eller någon kryddig maträtt döljer den viltsmak. Matlagning biffarna i öl, matlagningsvin eller citrusjuice kommer att producera en gourmetmåltid. Om stekar smaka gamey skär dem i bitar stek storlek. Stekning villebråd i smör och lök är en gammal vattnas i munnen stand-by.

Tips och varningar


 • Håll knivarna vassa.
 • Håll ditt kött kall
 • Glöm inte det skrot kött på benen
 • Blod, fett, silver hud, och värmen orsaka viltsmak
 • bort allt bly från ditt kött
 • vara försiktig när man använder knivar


 • Relaterade artiklar


  hur man kasta en baitcaster
  reglerna för singlar badminton
  hur man bygger fisk strukturer
  hur man gör en båt kapell
  hur man bygger en undervattensfiske ljus
  hur fjäril spole ett klätterrep
  Hur man använder en baitcaster Abu Garcia
  hur du ställer in en dubbel trissa system
  hur man använder en elritsa riggen för att fånga svart crappie
  hur man kan fånga blå klo krabbor