information om Evinrude utombordare

information om Evinrude utombordare

Legenden säger att år 1906 var Ole Evinrude och hans fästmö har picknick på ön en Wisconsin sjö en varm sommardag, när hans fästmö meddelade hon vill glass. Ole rodde sin båt tillbaka till stranden och kom till slutsatsen att livet skulle vara mycket enklare om hans båt hade en motor. Ole gifte sig, och i 192C för första gången löstagbar roddbåt motor föddes

Historia

År 1928 Evinrude introducerade Super Elto Quad, en 18-hästkrafter motor kan hastigheter över 35 mph. Detta tog för rekreation båtindustrin i nya vatten. 1930 förde de första el-start för en utombordare. Och 1931, utombordare Motor Corporation (OMC)-hann Johnson som den största utombordaren tillverkaren globalt-som företaget nu heter efter diverse uppköp och ändrade ägandeförhållanden. Bombardier Recreational Products (BRP)-the Sea-Doo vattenskotrar och sport båttillverkaren --- äger nu Evinrude

James Bond Connection

En Evinrude 135-hästkrafter Starflite är med i 1973 års Bondfilm "Live. and Let Die ". Båten som en Guinness världsrekord genom att hoppa 100 meter över ett polisfordon i en jakt stunt.

US Environment Protection Agency (EPA)

År 2001 den mäktiga hade fallit. OMC upphörde verksamheten efter kämpar för att följa nya regler som syftar till att minska utsläppen. BRP plockade upp OMC: s tillgångar, och i september 2001 Bombardier inbyggda motorer som tillverkades. Ytterst under 2005 EPA tilldelats BRP "Clean Air Excellence Award" för sitt Evinrude E-Tec teknologi.

I lineupen

Idag Evinrude lineupen består av utombordsmotorer från sin 3441cc cylindervolym 300-hästkrafter V6 med prestanda gearcases och bränsleinsprutning, till multi-fuel motor (MFE), som kan köras på fotogen eller standard bensin genom att bläddra en switch, och är helt dränkbara.

Teknik

Evinrude modell lineupen består av fem E-Tec High Output (HO) sport motorer av typen anpassat för kraft och fart. De varierar i hästkrafter från 115 till 250. Det finns sex E-Tec 2,6 till 3,4-liters motorer med lägre vikt och högre vridmoment. De varierar i kraft från 150 till 300 hk. Det finns två 4-cylindriga motorer, den ena är 115 hk och en är 130hp. De är lågt underhåll. Det finns sju inlines, som är medelstora, lätta motorer och räckvidd vid makten från 25 till 90 hk. Det är 55hp MFE. Och det finns två låga underhållskostnader kommersiella motorer på 65 och 90 hk.


Relaterade artiklar


hur man bygger en Baggö spel
platser att rida fyrhjulingar i Kentucky
hur man rengör disken medan camping
fiskdammen underhåll
hur man kan njuta Superbowl utan att vara fotbollsfan
fiskelina fakta
hur man använder en undervattenskamera
hur man ska gå camping på en budget
det bästa sättet att rengöra ett tält
hur man tränar att bestiga ett berg