is Bass Fishing tips

is Bass Fishing tips

Bass är en av de många arter som kan fångas genom isen under vintermånaderna. Även om en bas "ämnesomsättningen minskar avsevärt i kylan, är denna art fortfarande aktiv på vintern. En sportfiskare inriktning bas bör rigg sin spets-ups och hans pilkfiske pol på olika sätt. Det finns också platser han skulle fiska för att öka sina chanser för landning en bas

Utrustning

Rig spets-ups med 75 till 100 meter i 20-pound test flätat Dacron linje. Bifoga till detta en 4-fot lång ledare av fluorocarbon. Denna typ av fiske linje har samma brytningsindex befogenheter som vatten gör. När nedsänkt i vattnet, det är osynligt för en bas. Rigg denna ledare med nr 4 krok och lägg ett split-shot en fot ovanför för att hålla elritsa eller Shiner ner. När pimpelfiske för bas, använd en medeltunga till tunga isfiske spö att hantera kampen bas kan ge genom isen. Spolen på 8-till 10-pound test fluorocarbon linjen tills du når linjen kapaciteten på din rulle. Knyt på din favorit konstgjord jiggar att producera bas för dig i varmt väder.

Var och när

samma djup vatten som håller bas på sommaren kanske inte göra det på vintern. Bass tenderar att flockas till djupare vatten efter första isen i grunda sjöar. Använda topografiska kartor över sjöar i ditt område för att hitta den djupaste vatten. Tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen är de främsta utfodring tider för bas under isen. Koncentrera dina ansträngningar på djupare kanaler som löper genom stora sjöar. Kom ihåg att basen kommer att vara i närheten till där deras mat källa. Ogräs som bor grönt i svagt ljus erbjuder fisk en plats att gömma sig, en källa till föda och högre syre. I de flesta sjöar och stora dammar kommer dessa ogräs locka mindre fisk, som i sin tur kommer att locka bas. Elektronisk Ekolod kan vara till stor hjälp att hitta bas och sitt byte genom isen.

Inställning av Hook

När en uppfällbart flagga går upp i luften, noga gå till den för att undvika att falla eller skrämmer fisk. Bass vanligtvis kommer att fånga ett bete med huvudet, och sedan bege iväg med den. Utökade linje ut under isen kommer att indikera betet har fattats. Rullen ska flytta som bas simmar iväg med din elritsa eller Shiner. Tag bort upp från hålet och ta linjen så att fisken inte kommer att upptäcka något som sned. Ge ett hårt ryck på linjen för att ställa in nålen, sedan börja ta linjen i hand över hand. Om linjen slutar plötsligt skriker ut rullen innan du har en chans att sätta kroken vänta några sekunder. Försök att känna fisken genom att försiktigt dra på linjen och försök att kroken om du kan känna fisken rör sig.


Relaterade artiklar


hur man väljer och rigg rätt ankare för din båt och de villkor som du planerar att ankra i
Hur man knyter en åtta knop med en dubbel bita variation
quad skridskor tips
hur man använder en pistol rengöringssats
unika jakt presenter för män
hur du vänder bryggor med en crankbait
hur man spelar 10-bowling
DIY: PVC metspö fall
att dölja en grund blind
Hur man knyter på en krok, knop lina