kalikå Bass Fishing tips

kalikå Bass Fishing tips

Den kalikå Basen är också känd som en crappie. Det är en vanlig fisk under större delen av USA. Crappies är inte svårt att fånga När du har hittat en grupp av dem. De är särskilt enkelt att rikta på våren under leka. Fånga kattuner bas på sommaren är mer komplicerat. Arten är också en favorit av is fiskare

Spring

Calico bas samlas runt nedsänkt borste pålar och nedskjutna träd på våren före och under lekperioden. När pensel eller timmer är frånvarande från en sjö eller långsamma flod, kan du hitta kalikå bas nära hamnen, ogräs sängar och steniga bottnar. Rremain tyst vid fiske efter crappies eftersom de är försiktiga och skrämma lätt. Den lockar och beten som effektivt arbete är små jiggar, rör, spinnerbaits och levande bete som promelas och shiners.

Det enklaste sättet att fånga dessa våren kattuner är att rigga en stolpe med ljus monofilament test linje och bifoga en Bobber 2 meter ovanför en liten panfish krok. Den bästa metoden för att fånga kattuner är genom att vicka på kroken med en elritsa eller en liten bit av mask och gjutning runt sannolikt fläckar tills crappies bett. När en skola har lokaliserats, kan fiskaren fånga många crappies detta sätt.

Sommar

De platser som kalikå bas hot spots på våren svalna under sommaren värms upp. Det är när kattuner flyttar in mycket djupare och svalare vatten. De allvarliga kalikå bas fiskare kommer att tillämpa ett ekolod för att hitta dessa avbröts fiskstim. Då kommer han att använda fiskeredskap vikter för att kunna sänka sina beten och beten ner till den nivå där crappies är. Calico bas tenderar att stanna längre från botten än andra arter. Detta gör det lättare för elektronisk Ekolod kunna spåra dem.

Om en fiskare saknar sofistikerad utrustning, han kommer att behöva hitta kattuner genom trial and error. Med små skedar med trekroken i de djupare delarna av sjöar och reservoarer är en början. En stor hjälp är en topografisk karta över sjön. Detta kan visa djupt vatten och vilken typ av omslag som kattuner föredrar. Detta inkluderar funktioner som steniga bottnar och områden där vattnet blir djupt snabbt nära kusten.

Isfiske

I början och slutet av vintern kan kattuner hittas i de grunda delarna av vikar och sjöar. Ofta kommer de att vara i mindre än 15-fots vatten, som fortfarande är mycket djupare än liknande panfish såsom bluegill. I mitt i vintern, men det kattuner migrera till de djupaste delarna av sjöar. Samma saker som hjälper fiskaren sommaren kalikå hitta crappies kan vara till hjälp i dessa tider. Ekolod och topografiska kartor sjön identifiera djupa poäng. Även om fisken är i djupaste vattnet, de tenderar att simma högre upp från botten än andra typer av fisk.

Calico bas kan ofta fångas på spets-ups riggad med en ljus linje och små promelas. Denna metod är inte lika effektivt som att använda en pimpelfiske spö. Ändå kan tip-ups hitta kattuner för en fiskare som då kan borra hål i det området och jigg för fisken. Vanligtvis lockar framgångsrika kalikå bas innehåller mycket små jiggar och skedar. Fiskaren använder ofta en mycket liten bit av en Shiner eller någon liten fastnat på kroken i en av dessa beten för att locka kattuner. Vax maskar, mousies, larver och andra insektslarver köpt i beten butikerna tjänar även detta syfte.


Relaterade artiklar


hur man byter tips metspö
hur man manipulera flyta och flyga för bas
hur man köper en skimboard
hur man gör saltvatten flugor
vad är en Glock 26?
information om motorcykel batterier
hur man kan fånga bas floden smallmouth
Hur man använder en super 8 Belay enhet
vilken typ av lim används för att Fletch pilar?
vad är marinplywood?