ordentlig cykelsadeln position

ordentlig cykelsadeln position

Korrekt cykelsadeln justering kan vara skillnaden mellan timmars uppfriskande ridning på cykeln och ett sår, blåsor baksidan och ömma knän efter 30 minuters trampa. Den typ av säte (mer korrekt kallas sadel) bidrar till komfort, men korrekt sits höjd och vinkel är viktigare

Placering av stolen

Vanligtvis en insexnyckel, eller insexnyckel, lossar bulten på undersidan av sätet som gör det möjligt att gå framåt och bakåt.
Lossa bult men ta inte bort det. För hybrid och mountain bike platser, position stolen så armarna kan nå styret böjas något vid armbågarna och medan ryggen är böjd lite framåt. Väg cyklar kräver en position som medger mer böj på armbågarna och ryggen böjd framåt och parallellt med cykeln. När du hittar en bekväm ställning, dra åt insexskruven. Var noga med att sätta några moment i att dra åt sätet.

Seat höjd Många cykel platser lätt kan höjas och sänkas genom att lossa en snabb-spaken under sätet. Andra kräver att lossa en mutter och bult.
Fast cykeln i upprätt position eller få en vän att stå framför cykeln och håll den upprätt med styret. Var noga med att bära skor som du använder för ridning för att få rätt justering. Grenslar cykeln som för att förbereda att rida den, och placera en klack på en av pedalerna. Detta ben bör vara nästan helt rak-med bara lätt böjning-när hälen är på pedalen. Höj sitsen tills den är ordentligt under din rumpa och dra åt den i det läget. Cykla lite se till att det känns bekvämt, och markera sadelstolpen så att framtida justeringar inte borde vara nödvändigt.

Njut av din resa

Rätt inställning av säte hjälper producerar långa, hållbar, rolig rider på vägar och cykel spår.


Relaterade artiklar


hur man gör klättra upp för en kulle ser lätt
hur man firning säkert på havsklippor
hur man ansluter en HUMMINBIRD Fishfinder
Tampa Bay fisketips
Hur man testar en lina
bra mat för camping
camping idéer för flickor
Vad äter Bobwhite vaktel?
hur man rengör en 0,357 magnum
hur man vandra Bear Mountain, storm kung State Park, New York