tips på att fånga bas i dammar

tips på att fånga bas i dammar

Det kan finnas bas i små dammar, men att fånga dessa fiskar är en annan fråga. Liten damm bas tenderar att vara mer försiktig eftersom deras omgivning erbjuder mycket mindre skydd än en flod eller sjö i de flesta fall. Du måste ha en strategi när de försöker fånga bas i små dammar och håll dig till den

Tyst

Det är viktigt att hålla tyst vid fiske i dammar för bas. Närmar dammen från stranden kommer att kräva vissa stealth. Du vill inte att varna fisken att din närvaro. Du bör tala med låg röst eller inte prata alls.

Ofta en damm kommer att ha en bra mängd vegetation kring dess kanter. Att kunna ta sig igenom det grunda vattnet utan att skrämma fisken kan ge dig tillgång till platser som du kanske inte kan komma åt från land. Innerslang eller en liten uppblåsbar båt ger dig också fördelen av att fiska i dammen från mitten och låter dig kasta mot stranden och ogräs sängar utan att skapa för mycket uppståndelse.

balterna

Försök att matcha dina bete med vad varelser basen livnär sig på i en liten damm scenario. Syrsor, gräshoppor, promelas och kräftor alla faller offer för bas i en damm. Håll dina erbjudanden liten och inte bry sig om att ta med dina större beten såsom stickbaits.

Trappa ner beten som plast maskar. Rig dem Texas stil för att göra dem hoppa genom ogräs som alltid växer i dammar. Slip en kulvikt på din linje med den avsmalnande änden vänd bort från slutet av din linje. Knyt på en offset mask krok och hålla den punkt på kroken genom alldeles i slutet av den. Orsak den punkt att komma ut genom sidan av masken bara 1/2-tums från där den in. Vänd klykan mot masken kropp. Tryck in den hela vägen upp tätt i ögat på kroken, och fastna i vass udd i masken kropp. Se till att masken är dinglade rakt ner när du gör detta och tryck på kroken i mitten av masken.

Flytande beten som yta pluggar och plast grodor kan verka väldigt verklighetstrogen till bas i ett liten damm. Fisk dessa långsamt med ett enda ryck av linjen följt av en vänta på så länge som 20 sekunder innan lockelsen att flytta igen.

Omslag

Bas är den typ av fisk som gillar att bakhåll sitt byte. Att hitta platser i en damm som bas kan göra detta från är viktigt för din framgång. Dessa får inte vara det självklara platser i en damm som finns i en sjö eller flod. Genom att titta på varje struktur noga du kan avgöra om det är locket som kan hålla bas. Kom ihåg att en liten obetydlig buske växande halvvägs i vattnet inte får ha bas i en flod eller sjö, men kan bli ett stort gömställe i en liten damm. Stenar, hängande grenar som ger skuggor och skugga, och någon typ av vatten ogräs eller gräs är alla sannolikt platser för en bas att planera sin nästa attack.

Isfiske

inte förbise en liten damm om du är en is fiskare. Dessa dammar kan täckas mycket mer noggrant än en större sjö. De har också en tendens att frysa snabbare och erbjuder säker is långt innan en större vatten. Genom att borra hål i närheten av samma platser som erbjuds omfattar till bas innan isen kom kan ge dig en chans att fånga bas. Använd små-till medelstora promelas och shiners och hålla sig i rörelse runt om dammen tills du hittar där basen håller. Sen eftermiddag är den bästa tiden för små damm isfiske.


Relaterade artiklar


Evinrude motor utombordare felsökning
hur man rengör en camping tält som luktar mögel
hur man fångar en kanin med en snara
pool tips & tricks
hur man fiskar med serpentiner
hur du spårar cottontail kaniner
damm fiskemetod
hur ta hand om läder sadelväskor
dykning tips för nybörjare
hur hog jaga