DIY: båt ankarrepet röret

DIY: båt ankarrepet röret

Röret som bär ankarrepet från däck till skrovsidan kallas ANKARKLYS. Installera en ANKARKLYS är en fråga om personlig preferens, snarare än behov: Det gör att din båt att åka till ankars med mindre yawing, det gör det enklare att driftsätta en andra ankare och endast kräver grundläggande färdigheter med glasfiber

Planera installationen

Moderna hawsepipes är tillverkade av aluminium eller rostfritt stål och finns på marina leverantörer, som glatt ge dig fullständiga instruktioner för dimensionering och installation. Om du väljer att göra din egen ANKARKLYS, kom ihåg att röret ska vara vinkelrätt mot ytan av skrovet. Om vinschen inte är vinkelrät mot ytan av skrovet, använd en panama chock linledare ankarlinan från vinschen till röret. Leta reda på däcket rullen för din ankarspel vid kanten av öppningen i dina däck för att förhindra att ankarlinan från skavsår på kanten av ANKARKLYS.

Ett korrekt installerat ANKARKLYS

Använd en borr och en tigersåg för att skära öppningar genom skrovet och däcket Kör ANKARKLYS om ett tomrum i din båge för att undvika konflikter med båt system. Vanligtvis finns det ett tomrum för om kollisionsskottet. Om så inte igenom skottet, kör ANKARKLYS helt i tomrummet. Om detta tomrum tjänar som sötvatten ballasttank kommer det att bli lätt.

Använd en 2-komponent epoxylim att limma röret på plats så att den sträcker sig mellan hål i däck och hålet i skrovet. Efter att limmet har härdat helt, måla området runt hålet i däcket och hål i sidan av skrovet med marina epoxi, vilket epoxin väl upp i röret. Ansök glasfiberväv till epoxi så att väven täcker området runt hålet i skrovet och sträcker sig upp i röret. Använd en färgskrapa för att arbeta glasfiberväv i epoxi och arbeta någon fälls ihop trasa. Låt epoxin härda innan du avslutar skrovet med gelcoat eller färg. Upprepa denna process med hålet i däcket.

Pros, Cons och Förbehåll

Testa din hantering för ankar med ankarlinan genom ANKARKLYS. Vanligtvis kommer detta lösa mindre problem som yawing eller "segling medan ridning för ankar. "

Eftersom ankarlinan kommer att betala ut från sidan av fören din båt, du båt tenderar att ta medium vågor med en liten vinkel. Denna tendens ger din båt mer i takt med havet och innebär att din båt kommer att rida enklare och inte "Slam" medan ankar i måttlig hav.


Relaterade artiklar


hur man väljer rätt cykel att köpa
hur man nightfish för brunt stensimpa havskatt
av flugfiske linjer
vad är akterspegeln på en båt?
hur man gör en fura jigg
hur mycket blekmedel ska användas för att sanera en vattentank?
Bass Fishing budget tips
hur man bygger ett bambu spö
hur man tråd en länspump
hålla det enkelt camping idéer