Hur skärpa stål

Hur skärpa stål

Knivar och yxor av stål prestera bättre och säkrare när skarp. Många människor är obekanta med processen och de redskap som faktiskt kommer att skärpa en kniv. Det är en vanlig missuppfattning att stålstänger med ett handtag som kallas slipning av stål kommer att slipa en kniv av stål. Dessa kan användas för att slipa en kniv, men kommer inte skärpa den

Du behöver:.
Kombination grov /fin brynsten
. Lätt multi-purpose olja.


1.
Mäts vid vilken vinkel du behöver för att vässa kniven. Du bör matcha slipvinkel att knivens fasningsvinkeln. Knivar är gjorda med olika koniska vinklar beroende på den användning som de var avsedda. Som en allmän regel, stora köttyxor har en avfasning vinkel på 15-20 grader, knivar allrengöringsmedel ca 10-15 grader, och knivar filet ca 5-10 grader.
2.
Place några droppar olja på den grova sidan av brynsten. Detta kommer att ge smörjning på ett smidigt sätt slipningen.
3.
Ställ sten på en plan, halkfri yta och håll kniven till stenen vid den vinkel som fastställts i steg 1.
4.
Kör kniv längs stenen som om du skär ett tunt lager av sten av. Börja här slipning stroke med baksidan av kniven kant och eftersom du utvecklas längs stenen under stroke, använda alla eggen och sluta med spetsen. Upprepa denna process med ett tiotal slag.
5.
Vänd på kniven över till sin andra sida, och igen hål kniven i rätt vinkel. Upprepa steg 4 för att vässa den här sidan av bladet.
6.
Vänd på stenen över till den fina sidan, upprepa steg 4 och 5 att sätta en finare och skarpare kant till bladet, och du är klar.


Relaterade artiklar


hur du kan förbättra ditt inlägg trav
vad är en förgasare slå tillbaka flamdämpare?
hur man hittar båt delar av märke & år
Vad är tandem kajaker?
hur man får Ohio biljetter statliga fotboll
hur du skapar din egen ping pong paddlar
hur man rengör disken medan camping
hur man hittar, skörd och ren pilgrimsmusslor
kalkon ringer tekniker
hur du tar bort en cykel vevlagringen