biljard pool stick tips

biljard pool stick tips

Oavsett hur bra du siktar, lider ett stort biljard om du inte uppmärksamma på att kön, det verktyg som varje bild tas. Det är toppen, vilket gör direkt kontakt med köbollen, axeln och rumpan

Varför Tips Matter

kupolformade tips är den viktigaste delen av alla kön. Liksom huvudet på en golfklubb, en kö spets tillstånd och hur du använder det göra en stor inverkan på vad som händer på bordet. Spetsen styr spinn och hur bollen rör sig över bordet.

Tips Underhåll

Tips underhåll är av högsta prioritet för ljud spela. Underhåll kräver spelarna att se till att spetsen har en rundad form och en väldefinierad punkt.

Krita används för att hjälpa till med underhåll. Chalk tjänar två syften. Det ger en barriär mellan den vita spetsen och den vita bollen, vilket minskar slitaget på spetsen. Dessutom hjälper krita s abrasiveness att hålla spetsen bildas.

Spolar pinnar används, tips förlorar sina böjda, välvd form. Kollisionen med den vita bollen och missbruk av kön kan orsaka delar av spets att svälla eller buckla. Skada symmetriska krökning av spets gör att bollen att reagera oregelbundet och påverkar hur bra en spelare kan använda snurra för att styra spelet.

Därför är det viktigt att se till att en kö spets upprätthåller en balanserad, jämnt rundad form. När krita räcker inte kräver uppgift användning av en kniv, rakhyvel eller liknande för att ta bort små bitar av spets. En speciell forma verktyg används också för att hjälpa till med återvändande spetsen till normal böjda kupol. Sandpapper fungerar också bra för rakning av bitar av spets.

Skydda Shaft

Alla som har spelat spelet i poolen förmodligen har sett någon rulla en kö över bordet. Detta görs för att avgöra om axeln är rak. Exponering för vatten, missbruk och åldrande kan orsaka en axel till varp och som minskar noggrannheten på skottet.

För att säkerställa korrekt skytte, se till att lagra kön på en torr plats, helst inne ett fall, som kan köpas på de flesta sportartiklar butiker. Rengör din kö axel efter varje användning för att avlägsna ansamling av krita och andra ämnen. Använd en torr bomullstrasa. För tuffa jobb, är en fuktig trasa nödvändigt, men fukten måste bort från kön efter rengöring.

Rotändan

rumpa strået kräver minst underhåll. Dess huvudsakliga användning är att ge tyngd, som ökar kraften i skottet. En bra rumpa är rak och utan krökning eller splittring. En gummi ring i änden på rumpan håller änden av pinnen skadas.


Relaterade artiklar


Vilken typ av utrustning som används för att Whitewater flotte?
hur man måla en cykel ram
hur man rengör en påse murmeldjur sover
hur man klättra i träd för första gången
hur man startar en lägereld och kör på starka
skimboarding tutorial
hur man installerar ett elektriskt ankarspel
hur du packar en lätt picknick på en vandring
hur man gör byggsatser fiskedrag
hur man bygger fisk strukturer