cue pinnar: fast vs skruv tips

cue pinnar: fast vs skruv tips

Om någon erbjuder sig att sälja dig en biljardkö med en skruv på spetsen, är chansen att de ber för mycket för det. När du har valet mellan en biljardkö med fast spets och en skruv-on tips, om allt annat är lika, välj den fasta spetsen

Pool-Cue Hit Kvalitet

Den enskilt mest viktiga kriteriet för att välja en pool cue är biljardkön hit kvalitet. De flesta pool spelare föredrar att effekten av kön spets med köbollen är en skarp, fast "plink" ljud. Om läder (eller annat material) i kö: s tips är mjuk eller tillplattad, kan slå fram en grötig känsla och producera mer av en "thunk" än en "plink" ljud.

Solid konstruktion för Hit Kvalitet

En i ett stycke biljardkön har kapacitet att producera det bästa hit kvalitet. En i ett stycke cue kan komma från ett enda stycke trä och därmed eliminera eventuella skarvar där en löst sittande kan försvinna makt. Det bästa anpassade vita tillverkare inser potentialen i ett stycke signaler och försöker skapa tvådelad ledtrådar med samma kvalitet.

Multi-Piece Cue är bekvämt

Om ett stycke cue är så fast, varför bygga två delar, tredelade, fyra hel eller femmanna ledtrådar? Svaret är portabilitet. Det är väldigt besvärligt att bära runt en fem meter lång pinne, och med en två och en halv fot cue fall kan vara betungande. Vissa företag producerar tre-och fyra-bit ledtrådar för handfull spelare slagna av portfölj-stora cue fall. Var inte slagen.

Varje gemensamt i en pool Stick är risken för misslyckande

När någon skär ett stycke biljardkö i bitar och lägger till maskinvara för att hålla dessa bitar tillsammans, kan den färdiga produkten inte en perfekt reproduktion av den ursprungliga kö. De bästa tillverkarna får två stycken, axeln och rumpan, att rada upp och hålla samman anmärkningsvärt väl-men de är människor vars passion har gjort dem till mästare hantverkare. Ett företag som helt enkelt tillverkar pinnar kan inte göra ett så bra jobb.

Med tiden varje skarv på biljardkön kan lossna eller flytta på trä, vilket resulterar i en grötig hit, en skallra eller en oönskad böja i minnet. Värre, om du eller dina vänner slarvar vid monteringen av kön, kan du lossa trådar eller ens klä av dem efter användning.

Cue-Tip ersätter

Några hävdar att ha en biljardkö med en skruv-on tips är till hjälp när ett tips slits eftersom man kan skruva loss den och omedelbart ersätta den (om du har en annan skruv på spets händig ). Men vad händer om du råkar förlora skruvade på spets? Tills du kan beställa en ersättare, är den vita värdelös.

Däremot tar det ungefär tre minuter att förbereda en kö för en ny spets, 15 minuter för att kontakta cement att bota, och ytterligare fem minuter eller mindre att forma och polera en nyligen monterad spets. Om du bär dina egna tips ersättning redskap och lära sig att använda det, kan ni få en pool sticka klar att användas 23 minuter efter spetsen misslyckas.

Inte köper en Pool Cue med en skruv Tips

Enligt Sandy Monoski, ägare av Monoski s Gameroom Supplies i Montoursville, Pennsylvania, beslutsfattare av fina, anpassade poolköer helt enkelt inte göra dem med skruv-on tips. Du kan hitta billiga tvådelade ledtrådar börjar runt $ 50 (augusti 2009). Nöj dig inte med en billigare pinne (eller en dyrare klubba) som innehåller en skruv på spetsen.


Relaterade artiklar


djur i Gobiöknen
hur kan man få pH-nivåer
vad är en ghillie kostym?
sca stängsel regler
hur man hittar rätt bländare för bakre gevär sikte
hur du ställer in mark för ett rådjur jaktarrende
hur man kan fånga blå klo krabbor
det bästa sättet att Fletch pilar
Tips för flod bass fiske
Lowrance x-85 fishfinder information